EL - Bogdan MVP prvi put u karijeri!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.03.2015.
10:50
Izvor: Sportske.net

Nosilac Evroligine titule "Zvezda u usponu" Bogdan Bogdanović zablistao je u 11. kolu TOP 16 faze elitnog takmičenja što mu je omogućilo da prvi put u karijeri bude proglašen najkorisnijim igračem kola u Evroligi.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Jedanaesto kolo TOP 16 faze Evrolige proteklo je u znaku srpskih internacionalaca koji su, svi do jednog, pružili izuzetne partije. Pisali smo o tome kakav su učinak ostvarili Srbi a tom prilikom smo konstatovali da će Bogdan Bogdanović biti proglašen za najkorisnijeg igrača kola.

Srpski reprezentativac i bivši košarkaš Partizana postigao je u petak 25 poena (5/6 za dva, 3/6 za tri), ostvario 2 skoka i upisao 4 asistencije u trijumfu Fenerbahče Ulkera nad Emporio Armanijem (98:77).

U osmoj uzastopnoj pobedi Fenerbahčea Bogdanović je za 32 minuta igre sa pomenutim učinkom sakupio 32 indeksirana poena, tri manje u odnosu na centra Crvene zvezde Telekom Bobana Marjanovića (35) čiji je klub izgubio u 11. kolu TOP 16 faze.

Na taj način Bogdan Bogdanović je prvi put u karijeri poneo titulu najkorisnijeg igrača kola u Evroligi a nadamo se da će srpski internacionalac u budućnosti uz još sjajnih partija nastaviti da sakuplja laskava priznanja.



Recimo i to da su srpski internacionalci sjajnim partijama dospeli u vrh svih statističkih parametara 11. kola TOP 16 faze.

Na listi najboljih strelaca u minulom kolu Srbi drže drugu i treću poziciju. Bogdan Bogdanović je sa 25 poena podelio drugo mesto sa Milošem Teodosićem, a treće mesto pripalo je Bobanu Marjanoviću koji je postigao 23 poena u porazu Zvezde od Barselone.

Zvezdin gorostas je podelio prvu poziciju na listi najboljih skakača sa 11 skokova, a tu je Nemanja Bjelica zauzeo peto mesto sa 9 skokova.

Među pet najboljih asistenata 11. kola nalaze se Stefan Marković (10 as) i Miloš Teodosić (8 as) pa posle svega moramo još jednom da ponovimo da su Srbi bili fantastični u 11. kolu TOP 16 faze Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke