EL - Bogdan blistao, Fener u TOP 8!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.03.2016.
19:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se u četvrtfinale Evrolige, pošto su večeras kao gosti savladali najvećeg konkurenta u borbi za prvo mesto na tabeli.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Prva utakmica 10. kola TOP 16 faze Evrolige u grupi "E" odigrana je u Krasnodaru gde je Lokomotiva Kubanj ugostila turski Fenerbahče.

Okršaj prvoplasirane i drugoplasirane ekipe pripao je Fenerbahčeu koji je u utakmici na mali broj poena slavio rezultatom 55:52 (17:13, 13:12, 13:19, 12:8).

Gosti iz Istanbula nisu najbolje otvorili utakmicu ali su tokom prvog poluvremena uspeli da preokrenu rezultat i stignu do maksimalnih devet poena razlike.

Boljom igrom u trećoj deonici Lokomotiva Kubanj je uspela da vrati rezultatski egal pa je do samog kraja ostala neizvesnost po pitanju pobednika.

Četrdeset sekundi pre kraja Bobi Dikson je trojkom doneo prednost Fenerbahčeu, a kada Lokomotiva nije uspela da iskoristi tri vezana poseda na trideset sekundi pre kraja gosti su trasirali put ka pobedi.

Domaći su u poslednjoj sekundi imali šut za produžetak ali ga nisu materijalizovali pa je Fenerbahče slavio i tako obezbedio plasman u četvrtfinale Evrolige.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobednične ekipe bio je srpski internacionalac Bogdan Bogdanović sa 17 poena i 6 skokova, a pratio ga je Luiđi Datome sa 10 poena i 8 skokova.

Na drugoj strani sa po 12 poena su prednjačili Malkom Dilejni i Viktor Klaver.

Fenerbahče posle 10 utakmica vodi na tabeli sa skorom 9-1 što znači da je obezbedio plasman u četvrtfinale, a samo još jedna pobeda biće dovoljna turskom sastavu da overi prvo mesto u grupi jer na četiri kola pre kraja ima tri pobede više od Lokomotive (računajući i bolji međusobni skor).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke