EL - Bobi drugi najbolji strelac!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.05.2015.
17:47
Izvor: Sportske.net

Centru KK Crvena zvezda Telekom Bobanu Marjanoviću "za dlaku" je izmakao trofej "Alfonso Ford" koji Evroliga dodeljuje najboljem strelcu sezone.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Prva od nekoliko nagrada koje će do kraja evroligaške sezone biti dodeljene najboljim pojedincima u utorak je otišla u ruke Tejlora Ročestija.

Plejmejker Nižnjeg iz Novgoroda imenovan je za najboljeg strelca u sezoni 2014/2015 pa će u njegove ruke otići trofej "Alfonso Ford".

Sa prosekom od 18.9 poena po utakmici reprezentativac Crne Gore je iza sebe ostavio Bobana Marjanovića (Crvena zvezda Telekom) i Endrjua Gaudloka (Fenerbahče Ulker).


Centar Crvene zvezde Telekom Boban Marjanović u proseku je postizao 16.6 poena po meču, dok je Gaudlok bio treći najbolji strelac sa prosekom od 16.4 poena po meču. Mesto među prvih pet najboljih strelaca zauzeli su još Miloš Teodosić (15.043) i Devin Smit (15.040).

Priznanje "Alfonso Ford" ustanovljeno je 2005. godine a Tejlor Ročesti a interesantno je da bivši kapiten Crvene zvezde Igor Rakočević u svojim vitrinama ima čak tri ovakva trofeja.

Do kraja sezone Evroliga će sličnim priznanjima nagraditi najboljeg defanzivca, zvezdu u usponu, članove najbolje petorke, dok će titula MVP-a sezone biti uručena najkorisnijem igraču 14. maja u Madridu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke