EL - Baskonija u penal završnici slavila protiv Efesa i bivšeg trenera!

Autor: Nikola Miloradović
petak 14.10.2016.
22:59
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub iz Vitorije slavio je na startu Evrolige protiv turskog predstavnika.

twitter.com/Baskonia
twitter.com/Baskonia

Povezane vesti

Španska ekipa bila je u deficitiu većim delom susreta, ali je zahvaljujući neverovatnom Andrei Barnjaniju i sjajnoj odbrani uspela sve da okrenu u svoju korist u poslednjem kvartalu i na kraju dođu i do trijumfa nad ekipom Velimira Perasovića, koji je minule sezone bio na čelu Baskonije (Laboral Kuća).

Uzbudljivo je bilo do samog kraja, gosti se nisu predavali te se ušlo u penal završnicu.

Na pet sekundi do kraja polovičan sa linije penala bio je Šengelija, domaći su tako poveli sa pola koša razlike, a ispostavilo se da je Gruzijac postavio i konačan rezultat kako Koton nije bio precizan u narednom napadu.

Konačan rezultat bio je 85-84 (25-27, 24-24, 19-22, 17-11), a sjajno veče je imao centar domaće ekipe i nekadašnja NBA zvezda Andrea Barnjani koji je na svom prvom meču u Evroligi po povratku iz SAD postigao 26 poena uz samo četiri promašaja iz igre i dva promašaja sa penala (8/11 za dva, 2/3 za tri, 4/6 sa linije penala). Odličan je bio i Tornike Šengelija sa 16 poena, četiri manje dodao je Nemac Vojtman.

U redovima turske ekipe najbolji je bio Derik Braun sa 16 poena, a njega su pratili Čedi Osman i Brajs Koton sa po 13 poena, 11 je dodao Danston.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke