EL - Baskonija 'pala' na Bosforu, Bertansova partija karijere!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.01.2017.
19:56
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Darušafake naneli su Baskoniji šesti poraz u tekućoj evroligaškoj sezoni i ujedno prekinuli svoju mini seriju od dva uzastopna poraza.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Nakon dva vezana poraza na gostovanjima Barseloni i Makabiju iz Tel Aviva, košarkaši Darušafake upisali su devetu pobedu u Evroligi.

Ekipa Dejvida Blata savladala je Baskoniju rezultatom 98:89 (20:24, 27:22, 30:22, 21:21) i tako se donekle osvetila španskom klubu za ubedljiv poraz u Vitoriji iz prvog dela sezone.

Turski sastav se u prvoj četvrtini suočio sa rezultatskim zaostatkom, ali Baskonija, pa je tako Baskonija sredinom prvog kvartala imala dvocifrenu prednost.

Nakon toga je Darušafaka zaigrala dosta bolje, u nastavku prvog poluvremena anulirala je zaostatak i preuzela vođstvo, a onda je u nastavku pametnom igrom uspela da održi prednost i dobije utakmicu.

Brat bivšeg košarkaša Partizana Davisa Bertansa, Dairis, bio je najefikasniji igrač na utakmici sa 29 poena (7/9 za dva, 3/4 za tri) i 5 asistencija, a pratio ga je Bred Vonamejker sa 21 poenom.

Šestorica igrača Baskonije imala su dvocifren učinak ali je najbolju partiju prikazao Adam Hanga koji je ubacio 19 poena i tome dodao 3 skoka i 2 asistencije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Thursday, 12.01.2017
22:42

Тај резултат не одговара Звезди.