EL - Baski se prošetali "zelenom šumom"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.12.2015.
20:24
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Laboral Kuće upisali su prvu pobedu u TOP 16 fazi Evrolige pošto su u sredu ubedljivo tukli Žalgiris u Kaunasu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Treći meč u grupi "F" odigran je u "Žalgirio Areni" gde je domaći Žalgiris ugostio Laboral Kuću i doživeo ubedljiv poraz.

Baski su slavili rezultatom 89:68 (33:14, 22:26, 9:15, 25:13) čime su se priključili Olimpijakosu i Himkiju koji su na startu takmičenja ostvarili pobede.

Već posle prvih deset minuta igre u Kaunasu moglo se naslutiti ko će slaviti pobedu pošto je Laboral Kuća ubacila 33 poena i napravila 19 poena viška u odnosu na domaćina.

Nešto boljom igrom u naredne dve deonice Litvanci su smanjili prednost gostujućeg tima ali je Laboral Kuća dodala gas na startu poslednje četvrtine i potvrdila trijumf.

Najbolji pojedinac na meču bio je Darius Adams sa 16 poena i 4 asistencije, pratio ga je Majk Džejms sa 15 poena, 2 skoka i 3 asistencije.

U timu Žalgirisa istakao se Jan Vujukas sa 13 poena i 7 skokova ali je Kuća imala više raspoloženih pojedinaca što joj je donelo prvu pobedu u TOP 16 fazi Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke