EL - Barsa odradila svoje, čeka se Real

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.04.2015.
20:47
Izvor: Sportske.net

U pretposlednjoj utakmici TOP 16 faze Evrolige košarkaši Barselone savladali su Galatasaraj u Istanbulu i tako naterali Real da se bori za prvu poziciju u duelu sa Žalgirisom.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica TOP 16 faze tekuće evroligaške sezone odigrana je u Istanbulu pred praznim tribinama dvorane "Abdi Ipekči".

Šampion Španije savladao je Galatasaraj rezultatom 65:88 (17:21, 17:18, 17:22, 14:27) usled čega se preselio na lidersku poziciju tabele grupe "E".


Barselona je do jedanaeste pobede u TOP 16 fazi stigla na rutinski način a trener Ćavi Paskval iskoristio je priliku da raspodeli minutažu na igrače koji su se našli u protokolu.

Svi košarkaši Barselone upisali su se u listu strelaca a najefikansiji su bili Ante Tomić sa 20 i Tibor Plajs sa 12 poena, s tim što je Plajs upisao i 12 skokova.

Desetkovani domaćin nastupio je sa desetoricom igrača u rosteru usled problema koji su svima već dobro poznati pa je u takvoj konstelaciji stvari Vladimir Micov bio najefikasniji pojedinac u ekipi sa 10 poena i 4 skokova, dok je Zoran Erceg postigao 8 poena i ostvario 6 skokova.

Barselona je tako preuzela lidersku poziciju od Real Madrida ali će na njoj završiti TOP 16 fazu samo u slučaju da Kraljevski klub ne savlada Žalgiris u poslednjoj utakmici 14. kola.

Rasplet u grupi "E" pratiće Olimpijakos i Anadolu Efes koji će ukrštati sa Real Madridom i Barselonom u četvrtfinalu. Prvi iz grupe "E" ide na Efes, drugoplasirani na Olimpijakos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke