EL - "Armija" jaka k'o zemlja!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.01.2015.
21:34
Izvor: Sportske.net

Košarkaši moskovskog CSKA upisali su trinaestu uzastopnu pobedu u tekućoj evroligaškoj sezoni a večerašnji trijumf nad Efesom u Istanbulu praktično im je već sada obezbedio mesto među osam najboljih timova Evrope.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

Šestostruki šampion Evrope večeras je dokazao da mu u tekućoj evroligaškoj sezoni nema ravnog pošto je upisao i trinaestu uzastopnu pobedu u elitnom takmičenju i to na gostovanju ekipi Anadolu Efesa.

Nakon deset pobeda u preliminarnoj rundi takmičenja i trijumfa nad Fenerbahčeom i Laboral Kućom, CSKA je u trećem kolu TOP 16 faze slavio u Istanbulu rezultatom 69:78 (18:11, 14:23, 19:20, 18:24).

Ekipa Dimitriosa Itudisa uspela je da nadomesti zaostatak za Efesom i da u drugoj četvrtini trasira put ka trijumfu koji je kasnije potvrđen u završnici meča.

Tim Dušana Ivkovića bolje je otvorio utakmicu i na prvu pauzu otišao sa sedam poena prednosti ali je onda "Armija" dodala gas i preokrenula rezultat.

Uz sjajne partije Nanda De Koloa (22 pts, 7sk) i Arona Džeksona (21 pts, 4 sk, 4 sk) CSKA je u završnici odbio pokušaje Efesa da se vrati u meč pa je na kraju zasluženo stigao do treće pobede u grupi "F".

Dodajmo i to da su večeras na terenu bili srpski internacionalci Nenad Krstić i Miloš Teodosić a nešto zapaženiji učinak imao je plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije.

Teo je za 34 minuta postigao 11 poena, ostvario 5 skokova i 4 asistencije, dok je Nenad Krsić imao skromniji učinak od 4 poena, 2 skoka i dve asistencije.

Efes je večeras pretrpeo prvi poraz u TOP 16 fazi što znači da do kraja trećeg kola samo Olimpijakos ima šansu da ostane na istoj razini kao CSKA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke