EL - 'Armejci' iskalili bes na Armaniju

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.01.2017.
19:49
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Evrope "preslišao" je prvaka Italije u okviru 17. kola Evrolige i tako prekinuo negativan niz od tri uzastopna poraza u elitnom takmičenju.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši EA7 Olimpije iz Milana platili su ceh za poraze koje je aktuelni šampion Evrope pretrpeo u poslednja tri meča u Evroligi. Repešini "makenekeni" poslužili su moskovskom CSKA kao "vreća za udaranje" pa je na kraju i rezultat bio u skladu sa tom etiketom.

Šampion Evrope i regionalne VTB lige savladao je EA7 Olimpiju iz Milana rezultatom 101:64 (27:9, 29:16, 22:21, 23:18) i tako stigao do prve pobede u elitnom takmičenju u 2017. godini.

Pitanje pobednika bilo je rešeno posle prve četvrtine, ne toliko zbog razlike koju je domaćin napravio, već do toga što košarkaši gostujućeg tima nisu postojali na terenu.

Već u prvom poluvremenu CSKA je imao preko 30 poena razlike, a u nastavku je prednost "Armejaca" iznosila i preko 40 poena.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Francuz Nando De Kolo sa 22 poena i 3 asistencije, a pratili su ga Andrej Vorontsevič sa 18, te Dimitri Kulagin i Vitali Fridzon sa po 12 poena. Miloš Teodosić je utakmicu završio sa 10 poena, 4 skoka i 7 asistencija.

U poraženom sastavu dominirao je Milan Mačvan sa "dabl-dabl" učinkom od 19 poena i 11 skokova, dok je Miroslav Raduljica meč završio sa 10 poena, 2 skoka i 3 asistencije.

EA7 Olimpija iz Milana tako je upisala deseti uzastopni poraz u Evroligi, dok je moskovski CSKA prekinuo najlošiju seriju u poslednjih šest godina stigavši do pobede posle tri uzastopna poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke