EL - ALBA umalo ponovo šokirala Barsu

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.02.2015.
22:56
Izvor: Sportske.net

Poslednja utakmica osmog kola TOP 16 faze Evrolige u grupi "E" završena je očekivanom ali teško izvojevanom pobedom Barselone nad ekipom Albe.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Već u prvom kolu TOP 16 faze grupe "E" Alba je priredila senzaciju pobedivši Barselonu na domaćem terenu, a tim Saše Obradovića ni večeras nije bio daleko od novog podviga u duelu sa šampionom Španije.

Barselona je u poslednjoj utakmici osmog kola grupe "E" savladala Albu rezultatom 92:82 (13:14, 27:18, 19:14, 18:31, 15:5) ali je za pobedu morala da radi prekovremeno iako je tokom većeg dela susreta imala prednost i bila bolji rival.

Vicešampion Nemačke iskoristio je opuštanje Barselone u poslednjoj četvrtini pa je uz pogodak Leona Radoševića četiri sekunde pre kraja stigao do produžetka. Čini se da su gosti kod tog šuta oštećeni i da je postojao kontakt na Radoševiću ali se sudije nisu usudile da dosude "and one".

Domaćin se u dodatnih pet minuta uozbiljio pa je serijom 12:2 rešio pitanje pobednika i upisao peti trijumf u TOP 16 fazi.

Nakon osam odigranih kola u grupi "E" se izdvojila grupa favorita za plasman u TOP 8 od ekipa koje lagano mogu da se opraštaju od daljeg učešća u Evroligi. Real Madrid zauzima prvu poziciju u grupi sa skorom 7-1, drugi je Makabi sa pobedom manje, a treće i četvrto mesto drže PAO i Barselona sa po pet pobeda i 3 poraza.

Alba iz Berlina i Žalgiris imaju po tri pobede i 5 poraza, Galatasaraj je pretposlednji sa skorom 2-6, a naša Crvena zvezda Telekom ostaje zakovana za dno sa samo jednom pobedom uoči duela sa Makabijem u "KombankAreni".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke