Ekskluziva iz svlačionice - Dangubić otkrio ko je najbolji trojkaš u Zvezdi!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.04.2016.
17:23
Izvor: Sportske.net, aba-liga.com

Odgovarajući na pitanja navijača Nemanja Dangubić je otkrio mnogo interesantnih stvari, a među njima gde bi voleo da igra u budućnosti, zašto nosi dres sa brojem šest i ko je aktuelni rekorder u ekipi po broju vezanih trojki na treningu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Krilni košarkaš Crvene zvezde Telekom Nemanja Dangubić odgovarao je na pitanja navijača u tradicionalnoj rubrici ABA lige "Fan Mail".

Leteći Danga, kako ga zbog fantastičnog odraza nazivaju navijači Crvene zvezde Telekom, odgovarao je na najrazličitija pitanja ljubitelja košarke, od toga gde će igrati naredne sezone, do toga koliki mu je rekord po broju uzastopno pogođenih trojki na treninzima.

Prvotimac Crvene zvezde Telekom otkrio je da osim košarke voli da prati fudbal i tenis, a navijačima je otkrio zašto na leđima nosi broj šest.

"Nema neki poseban razlog. Zapravo odlučio sam se za broj 6 zbog veličine dresa! Kada sam došao u Megu šestica je bila XL dres koji mi je odgovarao i eto od tada nosim taj broj" otkriva Dangubić.

Omiljena navijačka pesma Nemanje Dangubića je "Ajde, igraj i bori se...", a slobodno vreme koristi za izlaske sa devojkom. Nekoliko pitanja bilo je vezano za Dangubićev izbor u nastavku karijere pa je tako otkrio da bi jednog dana voleo da zaigra u NBA ligi.

"Sigurno da postoji velika želja da jednog dana igram u NBA ligi i svaki dan radim na tome da tu želju i ostvarim. hajde da kažem da bih voleo jednog dana da igram za San Antonio. Sa Bobijem" uz 'smajli' poručuje Dangubić.

Odgovarajući na pitanja ljubitelja košarke Nemanja je potvrdio informaciju od pre nekoliko dana koja se tiče njegovog ostanka u Crvenoj zvezdi Telekom.

"Ostajem sigurno" poručio je Nemanja Dangubić još jednom.

Jedno od interesantnih pitanja bilo je vezano za Dangubićev učinak na treningu kada su pogođene trojke u pitanju. Kroz odgovor je prvotimac Crvene zvezde Telekom otkrio ko u tekućoj sezoni drži rekord.

"Vezao sam 19 na treningu... Ipak daleko sam od rekorda koji ove sezone drži Gudurić sa, čini mi se, 38 trojki. Rebić je odmah iza njega. Na utakmici mislim da sam najviše 5 trojki vezao" otkrio je Dangubić.

Kako je dobro poznato da fudbaleri redovno dolaze na utakmice KK Crvena zvezda Telekom, Nemanja Dangubić je upitan da li bi se oprobao na fudbalskom terenu.

"Kao mali sam se ložio da budem golman! Imao sam i rukavice i svu opremu, ali otišao sam na basket. Tako da ne treba Kahriman da se brine" šaljivim tonom je završio Dangubić.

Nemanja Dangubić je u tekućoj sezoni odigrao 36 utakmica u Evroligi i ABA ligi, a u oba takmičenja beležio je sličan učinak. Na 19 utakmica u Evroligi ima prosek od 5.2 poena, 1.9 skokova i 0.8 asistencija po meču, dok je na 17 utakmica u ABA ligi prosečno beležio 5.2 poena, 1.6 skokova i 1.1 asistenciju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kalinari
Thursday, 21.04.2016
17:29

Očekujem da Dangubić sledeće sezone bude jedan od glavnih igrača.