EK - Zenit bolji od Budućnosti, fantastični Marković i Vilijams!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.11.2016.
20:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Zenita savladali su podgoričku Budućnost u okviru 3. kola grupne fazee Evrokupa, a meč u Sankt Peterburgu obeležile su sjajne partije Stefana Markovića i Markusa Vilijamsa.

Beta/ABA liga/Buducnost VOLI/Savo Prelević/Ds
Beta/ABA liga/Buducnost VOLI/Savo Prelević/Ds

Povezane vesti

Podgorička Budućnost VOLI još uvek ne zna za poraz u regionalnom šampionatu i posle sedam kola deli prvo mesto sa Crvenom zvezdom mts, ali joj zato u Evrokupu ne cvetaju ruže.

Šampion Crne Gore gostovao je u sredu ekipi Zenita u okviru 3. kola grupne faze Evrokupa, a ruski sastav slavio je rezultatom 84:79 (25:16, 17:19, 28:22, 14:22) i tako ostavio Budućnost na dnu tabele Grupe C.

Ekipa Vlada Šćepanovića nije uspela da se izbori sa ubedljivim domaćinom koji je bio predvođen sjajnim tandemom Rajan Tolson - Stefan Marković.

Amerikanac iz redova Zenita zabeležio je 32 poena, ali je najkorisniji igrač Zenita bio naš Stefan Marković koji je uz 14 poena dodao 12 asistencija, 5 skokova i 2 ukradene lopte!

Na drugoj strani je dominirao bivši košarkaš Crvene zvezde Markus Vilijams (27 pts, 6 as, 3 sk) koji se posle odlične partije u meču sa Partizanom "probudio" i počeo da igra kako ume.

Ranije danas poraz je u trećem kolu Evrokupa doživeo još jedan predstavnik regionalne lige. Skopski MZT je kao gost kapitulirao na gostovanju Nižnjem u Novgorodu (88:74) posle produžetka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke