EK Top 8 - Bivši igrač Partizana izbacio Gran Kanariju!

Autor: Nikola Miloradović
petak 03.03.2017.
23:39
Izvor: Sportske.net

Hapoel iz Jerusalima je po drugi put bio bolji od tima sa Kanara, ovoga puta u gostima.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Nakon što su izabranici Simonea Pjaniđanija slavili u Izraelu rezultatom 87-67, Hapoel je upisao trijumf i u Španiji, gde su slavili sa 79-83 i tako postali drugi polufinalista ovogodišnjeg izdanja Evrokupa.

Već u prvih 10 minuta su nametnuli svoj ritam i najavili da će se Gran Kanarija teško spasiti, kako su u tom periodu postigli 33 poena, a primili 19.

Gran Kanarija je uspela da spusti na jednocifrenu razliku pred odmor, ali im gosti iz Jerusalima nisu davali da priđu bliže.

Tek u poslednjim minutima domaćin se trgao, a na samo 30 sekundi do kraja poenima Olivera sa linije penala spustili su deficit na svega pola koša.

Ipak, Piterson pogađa dva penala na drugoj strani, da bi Kajl Kjurik na oko sedam sekundi do kraja izgubio loptu i onda je sve bilo gotovo.

U ekipi Hapoela je briljirao bivši plej Partizana Kurtis Džerels sa 23 poena, pratili su ga Džerom Dajson sa 16, kao i Amare Stodemajer sa 13 poena i osam skokova.

U poraženom sastavu 17 poena Salina, pola manje je dodao Oliver, dok je 14 upisao još jedan bivši košarkaš "crno-belih" Lester Bo Mekejleb.

Ranije danas Himki je izjednačio u duelu sa Valensijom, dok je Lokomotiva našeg Saše Obradovića izbacila Zenit, a majstorica će se igrati i u okršaju Bajerna i Unikahe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke