EK - Španci rešili Duletov rebus

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.02.2016.
22:22
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Francuske pretrpeo je ubedljiv poraz u prvoj utakmici osmine finala Evrokupa, a srpski internacionalci su prikazali sjajne partije u nemačkom derbiju koji je završen remijem.

lequipe.fr
lequipe.fr

Povezane vesti

Večeras su na programu bile prve utakmice osmine finala Evrokupa, na kojima je nastupio i određen broj srpskih internacionalaca.

Armani Milano je kao gost savladao Banvit posle preokreta (72:69) ali bivši krilni centar Partizana Milan Mačvan nije nastupio na toj utakmici, dok je bivši član Crvene zvezde Telekom Čarls Dženkins imao jako loše veče.

Turski šampion je na domaćem terenu savladao Galatasaraj rezultatom 67:64 a Vladimir Micov je u tom susretu postigao 8 poena i ostvario 6 skokova. Još jedan bivši član Crvene zvezde Telekom Blejk Šilb ubacio je 12 poena i ostvario 4 skoka u porazu Galatasaraja.

Okršaj Albe i Bajerna u Berlinu predstavljao je reprizu duela dva tima u finalu nemačkog Kupa, s tim što ovoga puta "Albatrosi" nisu uspeli da savladaju tim Svetislava Pešića već je utakmica završena remijem 82:82 (22:19, 25:22, 20:23, 15:18).

Srpski internacionalci Dragan Milosavljević i Duško Savanović bili su sjajni večeras. Bivši kapiten Partizana postigao je 17 poena, ostvario 4 skoka i upisao 6 asistencija, dok je Savanović meč završio sa 15 poena i 7 skokova.

Saragosa je teškom mukom stigla do trijumfa nad Trentinom a Stevan Jelovac je participirao u pobedi svog tima sa 10 poena i 5 skokova.

Šampion Francuske doživeo je drugi poraz u Evrokupu od kada je ekipu preuzeo bivši trener Partizana Duško Vujošević. Trofejni stručnjak uspeo je da odvede svoj tim do dve pobede nad sjajnom Valensijom ali je Limož večeras bio bez šanse protiv Gran Kanarije.

Finalista španskog "Kupa Kralja" bio je jako ubedljiv i slavio rezultatom 82:65 (22:11, 15:18, 25:15, 17:21) pa već sada možemo da kažemo da Limož ima jako male šanse da se plasira u četvrtfinale, posebno ako se ima u vidu da se revanš igra na Kanarskim Ostrvima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Nikola
Thursday, 25.02.2016
00:06

Sa ovakvim Gagijem, brutalni smo na bekovskim pozicijama, moćni pod košem, ali trojka nam je tanka kao flis papir. Kalinić slaba minutaža, ali sa njegove strane 100% zalaganje i čupanje se podrazumevaju, odbrana do ''krvi'' - nije sporan, ali je problem ko će biti drugi, ofanzivno malo jači izbor na trojci? Iskreno Dangubić se u poslednjih mesec-dva nameće, popravio je šut, racionalan, moćne fizikalije, a to Sale voli... Lučić je totalno marginalizovan ove godine u Valensiji, Simonović je (nadam se) završio sa reprezentacijom, Zagorac je interesantan, ali nije konstantan... postoji i mogućnost da se Gagi podigne na trojku, pa da na beka uleti Gudurić, koji isto kao Rade nije konstantan, ili da se Nedović podigne na beka te da se tako stvori prostor za trio jedinica: Teo - Marković (ako se oporavi) - Jović. Malo sam ''promašio temu'', ali ovakve partije naših momaka zaista bude maštu...

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 25.02.2016
00:14

Moze Bjelica na 3...

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 25.02.2016
01:27

Vidi , ja mislim na 1 idu Teo , Jovic , Markovic na 2 Nedovic , Gagi na 3 Kalina i Dangubic stim da Dangubic i Gagi mogu stalno da rotiraju a tu je i Bjelica da pomaze kao 4... Na 4 je tu jos i Macvan (Erceg se totalno pogubio) A na 5 Bobi , Milutinov i Jokic tako da Jokic moze i na 4 da pomaze... Imamo ekipu u kojoj ima mnogo univerzalaca : Kalina , Dangubic , Jokic , Bjelica , Milosavljevic , Nedovic... Bice to strasna ekipa narocito na 4 i 5 samo ako puste Jokica i Bobana...

avatar
Nikola Nikola
Thursday, 25.02.2016
00:53

Nema šanse da Belog spuste na trojku. Zašto bi tim potezom gubili najbolju četvorku Evrope? Da pokrije par minuta po meču na trojci - da, ali da mu to bude primarna pozicija - nikako. I tako osim njega nemamo više ''čistih'' četvorki, jedino Jokić da se spusti (što je malo verovatno, jer Sale voli brzu igru), ili Mačvan (koji je atletski jako limitiran, a pritom nije ni visinski dominantan). Tu očekujem da Beli pokriva nekih 30-35 minuta, a da tih slobodnih 5-10 pokriva Jokić, ili neka klasična četvorka, ako se odluči da povede još jednu uz Belog (a realno nema potrebe, jer imamo Kalinića i Jokića koji bez problema mogu da uskaču). Šteta je što je Erceg završio sa ozbiljnom košarkom, tako da gubimo jednu četvorku koja širi protivnika i koja besprekorno šutira penale (iako to nije baš pokazao na EP-u).