EK - Saletov Bajern ekspresno do plej-ofa

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.01.2017.
20:24
Izvor: Sportske.net

Košarkaši minhenskog Bajerna obezbedili su plasman u plej-of fazu Evrokupa, pošto su večeras upisali i četvrtu uzastopnu pobedu u TOP 16.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević odveo je minhenski Bajern u plej-of fazu Evrokupa čime je minhenski sastav ostao u trci za mesto koje vodi u Evroligu.

Minhenski Bajern je slavio na gostovanju Lijetkabelisu rezultatom 78:72 (20:26, 19:14, 24:16, 15:16) i četvrtom uzastopnom pobedom osigurao mesto u plej-ofu dva kola pre kraja TOP 16 faze.

Nemački tim nastupio je bez Maika Cirbesa koji se ove nedelje priključio ekipi, a čak četvorica igrača imali su identičan poenterski učinak večeras. Kvartet Nik Džonson - Anton Gavel - Devin Buker - Bris Tejlor je sa po 12 poena (ukupno 48) vodio Bajern do četvrte pobede u Grupi F.

Srpski internacionalac Vladimir Lučić na terenu je proveo 25 minuta i za to vreme postigao 7 poena uz 2 skoka.

U drugom meču 4. kola Grupe F Himki je savladao Ulm (85:84) čime je omogućio Bajernu da overi plasman u narednu rundu takmičenja dva kola pre kraja.

Podsećamo da u tekućoj sezoni osvajač Evrokupa može da računa na mesto u Evroligi za sezonu 2017/2018 pa ne treba da čudi što klubovi poput Bajerna vide svoju šansu da se kroz drugo po kvalitetu takmičenju "dočepaju" elite.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke