EK potvrdila - FIBA nezakonito 'pritiskala' klubove

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 14.03.2016.
14:45
Izvor: Sportske.net

Jedan od vodećih čelnika Evrolige saopštio je u ponedeljak da je Evropska komisija potvrdila da je FIBA vršila nezakonit pritisak na klubove kako bi se priklonili takmičenjima pod njenom organizacijom.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) vršila je nezakonit pritisak na nacionalne saveze, klubove i sudije kako bi ih privolela u takmičenja koja će biti organizovana od naredne sezone.

Evropska komisija prihvatila je žalbu koju je tim povodom podnela Evroliga što je za "Tutosport" potvrdio visoki funkcioner Evrolige Edvard Skot.

"FIBA je vršila pritisak na klubove. Prihvaćena je naša žalba, iako bi slučaj mogao da se oduži. U narednom periodu obavićemo razgovore sa Evropskom komisijom i FIBA" rekao je Skot.

Ostaje da se vidi na koji način će ova odluka Evropske komisije uticati na odnose između FIBA i Evrolige, ali je jasno da ona sigurno neće sprečiti formiranje novih takmičenja pod okriljem Međunarodne košarkaške federacije.

Podsećamo da je prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu posetio Zagreb i Beograd i tom prilikom otkrio da je ABA ligi ponuđen "paket 1+3", odnosno mogućnost da šampion regionalnog šampionata igra Evroligu, a još tri kluba Evrokup.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dusan Petrovic
Monday, 14.03.2016
17:34

Dokle su doveli jedan ovako lep sport zbog novca,pa to nije normalno.Umesto da postoji jedna jedina kosarkaska organizacija za Evropu i da se pod njenim okriljem igraju medjunarodna takmicenja

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Monday, 14.03.2016
15:52

Para vrti gde burgija (pritisak) nece, lova svet pokrece, a Partizan mece:-D

avatar
CIA,BIA,Mali Zeleni
Monday, 14.03.2016
21:48

Pa gde vi igrate ?