EK - Porazi Olimpije i MZT-a, trijumf Cedevite

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.11.2016.
23:48
Izvor: Sportske.net

Tri kluba iz regionalne košarkaške lige nastupila su u sredu u Evrokupu, a međusobni susret odigrale su ekipe Cedevite i MZT-a. Union Olimpija poražena na gostovanju Hapoel Jerusalimu.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Aktuelni šampion Hrvatske nastavio je pobedonosnu seriju u Evrokupu pošto je u sredu kao domaćin slavio u regionalnom derbiju.

Cedevita je na domaćem parketu savladala MZT rezultatom 95:61 (26:17, 18:21, 27:9, 24:14) i tako zabeležila petu uzastopnu pobedu u Evrokupu.

Novajlija u redovima "Vitamina" Rajan Boutrajt istakao se sa 20 poena i 3 asistencije, a pratio ga je Rašad Džejms sa 15 poena i 5 skokova. Dvocifren učinak ostvario je još Miro Bilan (14 pts) i Toni Katić (10 pts).

Na drugoj strani su samo dvojica igrača stigla do dvocifrenog poenterskog učinka, a u pitanju su bili Jure Lalić (14 pts) i Stefan Sinovec (10 pts).

Šesti poraz u Evrokupu upisala je Union Olimpija koja je kao gost poražena od Hapoel Jerusalima rezultatom 81:69 pa "Zmajčeki" više nemaju čemu da se nadaju, posebno kada se uzme u obzir da je Lokomotiva našeg Saše Obradovića savladala Ulm posle produžetka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke