EK - Partizan pred zidom plača (18.30)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.10.2014.
12:46
Izvor: Sportske.net

Bez pomoći povređenog Milana Mačvana i sa željom da upiše prvu pobedu u Evropi u sezoni 2014/2015, košarkaši Partizana večeras izlaze na megdan Hapoelu u Jerusalimu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Negativna serija od pet vezanih poraza koju su košarkaši Partizana napravili na startu nove sezone prekinuta je trijumfom nad Metalcem u okviru 5. kola ABA lige.

U Evropi je do sada pretrpljen neuspeh u duelima sa Lijetuvos Ritasom i Banvitom ali u datoj konstelaciji stvari trener Duško Vujošević te poraze doživljava kao realno očekivane.

Slično ubeđenje Vujošević ima uoči večerašnjeg duela sa Hapoelom iz Jerusalima, ekipom koja takođe ima dva poraz na startu takmičenja u Evrokupu a koja je evropsku sezonu počela u kvalifikacijama za Evroligu.

Radi se o timu koji ne raspolaže visokim igračima, najviši u rosteru ima 207 cm a ekipa se pretežno oslanja na napadačku igru. Sastavljena od bivših i sadašnjih izraelskih reprezentativaca uz petoricu Amerikanaca Hapoel deluje kao favorit u duelu sa oslabljenim Partizanom.

Crno-beli moraju da se oslone na ono sa čime trenutno raspolažu a roster je sužen pošto Milan Mačvan neće biti u stanju da pomogne ekipi zbog povrede mišića koja iziskuje desetak dana pauze.

Gledajući sve parametre Partizanove šanse u Jerusalimu su male pa je, kako i sam Vujošević kaže, realno da se crno-beli "sa zida plača" vrate sa skorom 0-3 čime bi plasman u dalji tok Evrokupa postao nerealna opcija.

Utakmica se igra u novoizgrađenoj hali "Jerusalim Arena" a početak je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke