EK - Nemoć Španaca, Lovernj trijumfalno kroz Solun

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.01.2015.
20:05
Izvor: Sportske.net

Posle Saragose, još dve Španske ekipe doživele poraze u večerašnjim mečevima trećeg kola Last 32 faze Evrokupa. Lovernjov Himki slavio protiv PAOK-a u Solunu.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

Kako smo i objavili, španska Saragosa je i pored sjajnih partija naših Jelovca i Katića, poražena u Volgogradu, a njenim stopama krenuli su zatim i Sevilja i Gran Kanarija.

U Grupi H, Gran Kanarija je večeras doživela prvi poraz, i to na gostovanju turskom Banvitu, rezultatom 80-70.

Mutaf sa 22 i Kit Simons sa 18 poena bili su najefikasniji u ekipi Banvita, dok je Gran Kanariju predvodio Njuli sa 18 poena.

Banvit se ovom pobedom izjednačio sa Gran Kanarijom na deobi prvog mesta, sa učinkom od po dve pobede i jednim porazom.

U isto vreme, još jedan doskorašnji Partizanov rival ostvario je ubedljivu pobedu. U pitanju je litvanski Lijetuvos Ritas, koji je na svom terenu savladao Sevilju sa 100-78!

U pobedničkoj ekipi blistali su Gecevičijus sa 26 i Kšištof Lavrinovič sa 21 poenom, dok je u Sevilji najbolji bio Porzingis sa 18 poena, dok je Nikola Radičević upisao osam. Lijetuvodu je ovo bila druga pobeda u Grupi L, a Sevilja ima sva tri poraza.

Dve pobede od večeras ima i ruski Himki, koji je u zanimljivom meču u okviru Grupe J, u Solunu savladao domaći PAOK sa 82-78.

Tajler hanikat je bio najefikasniji u redovima Himkija sa 14 poena, dok se bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj nije previše istakao protiv ''bratskog'' kluba crno-belih. Na terenu je proveo tek šest minuta i upisao dva poena. Solunjane je predvodio Mark Karter sa 17 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke