EK - (Ne) Pomaže Mačvan, novi poraz Partizana!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.10.2014.
19:50
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana NIS upisali su peti uzastopni poraz u svim takmičenjima a drugi vezani na startu grupne faze Evrokupa. Šampion Srbije igrao je egal sa Banvitom do sredine treće četvrtine a potom je usledio (slobodan) pad i ubedljiv poraz.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Šampion Srbije nastavio je seriju neuspeha na startu nove sezone pošto je posle šeste utakmice u svim takmičenjima ostao na skoru 1-5!

Partizan NIS poražen je večeras u drugom kolu grupne faze Evrokupa od Banvita rezultatom 61:77 (18:19, 21:29, 11:14, 11:15) a na visini zadatka bili su samo "Grobari" i "novajlija" Milan Mačvan.

Izabranici Duška Vujoševića još jednom su prikazali partiju koja se može uporediti sa prethodnim na kojima su doživeljeni porazi.

Crno-beli su do sredine treće deonice držali priključak za rivalom, premda je Banvit sve vreme imao prednost, a onda je usledio "slobodan pad" i ubedljiv poraz.

Vrlo rano, u 23. minutu igre, domaći su ostali bez Nikole Milutinova koji je napravio petu ličnu grešku, a kada je Banvit prekinuo niz od četiri minuta bez poena, stvari su krenule nizbrdo za crno-bele.

Nije vredelo ni to što je Partizan u svojim redovima imao i raspoloženog Milana Mačvana, koji je koliko večeras pokazao kakvo će pojačanje biti, jednostavno, crno-beli su pravili previše grešaka koje je protivnik umešno koristio.

Najefikasniji pojedinac u redovima Partizana bio je upravo Milan Mačvan koji je postigao 15 poena iako nije igrao tokom drugog dela utakmice. Mihajlo Andrić ubacio je 13 poena, Edo Murić 12.

Banvit je do pobede predvodio Vladimir Dragičević sa 20 poena, a pratio ga je Sami Mehija sa 13.

U narednom kolu Partizan NIS gostuje Hapoelu iz Jerusalima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke