EK - MZT umalo do pobede u završnici, Himki nadigrao Lijetuvos

Autor: Nikola Miloradović
sreda 12.10.2016.
20:31
Izvor: Sportske.net

Takmičenje u Evrokupu počelo je utakmicom između litvanskog Lijetkabelisa i skopskog MZT-a, odmah nakon tog meča Himki je ugostio Lijetuvos Ritas.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Počelo je i takmičenje u Evrokupu, Srbija neće imati predstavnika zbog pretnji od strane FIBA, a u ovom takmičenju će učestovati četirii  predstavnika ABA lige. Prvi je igrao već na samom startu, a ekipa MZT je gostovala u Litvaniji ekipi Lijetkabelisa iz Panevežisa.

Slavili su domaći rezultatom 90-89, a interesantno je da je tokom čitavog meča domaća ekipa ubedljivo vodila da bi se gosti iz Makedonije probudili u poslednjih deset minuta, na kraju im je jako malo falilo da dođu do trijumfa.

Na isteku trećeg kvartala bio je čak 16 razlike za Lijetkabelis, delovalo je da je sve gotovo, no košarkaši MZT-a su se probudili i zadnji kvartal dobili sa 31-16.

Nedovoljno za trijmuf na startu Evrokupa, a domaće je do pobede vodio Kšištof Lavrinovič sa 18 poena. Njega su pratili Donatasa Tarolis sa 17 poena i Zigimantas sa 15 postignutih koševa. Dvocifren je bio i Lorenco Vilijams sa 11 poena.

U MZT-u su sjajni bili srpski internacionalci Stefan Sinovec sa 20 poena i Uroš Lučić sa 17, odličan je bio i Ksavijer Tejms sa 17 poena, a dvocifreni su bili i Džoš Skot sa 13, kao i Šarlon Kluf i Jure Lalić sa po 10 poena.

U drugom meču, Himki je savladao Lijetuvos Ritas rezultatom 76-71.

Bolji su bili izabranici Duška Ivanovića tokom čitavog susreta te su na kraju i zasluženo slavili. Najbolji u ruskoj ekipi bio je Erl Rouland sa 15 poena, a njega je pratio bivši plej Cedevite i igrač koji je svojevremeno bi želja Crvene zvezde mts, Džejkob Pulen sa 13 poena.

U poraženom sastavu iz Viljnusa odličan je bio Arturas Gudaitis, koji je takođe letos dovođen u vezu sa Zvezdom sa 17 poena, ali je najbolji pojedinac gostujućeg sastava bio bivši košarkaš Partizana Dru Gordon sa dabl-dabl učinkom od 21 poena i 14 skokova. I iskusni Dejvid Logan uspeo je da upiše dabl-dabl sa 10 poena i 11 asistencija.

Kao i u prvom meču MZT-a i Lijetkabelisa i u utakmici u Moskvi neizvesnost je gostujuća ekipa uvela tek u poslednjem kvartalu, ali su i ovoga puta domaći izdržali,

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
FAUWEBUBA
Wednesday, 12.10.2016
21:24

Dobro je sto Evrokup postoji, da i MZT moze da bude negde ravnopravan rival i stigne mozda cak i do neke pobede :D