EK - Ima li nade za Partizan?

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.11.2014.
12:55
Izvor: Sportske.net

Posle sinoćnjeg, petog poraza u šest odigranih mečeva u Grupi E Evrokupa, Partizan je svoje šanse za plasman u narednu fazu takmičenja doveo na minimum.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Posle trijumfa nad Asesoftom u prošlom kolu u Pioniru, navijači Partizana su se nadali da je to bio samo početak serije pobeda njihovog tima u Evrokupu i da je neuspesima konačno došao kraj.

Međutim, sinoćnji duel sa Lijetuvos Ritasom je pokazao da je za tako nešto još uvek rano...

Litvanci su bili bolji rival, vodili su čitavim tokom meča i bez obzira što se crno-belima ne može zameriti na borbenosti, Partizan je jednostavno bio nemoćan pred sjajnim Orelikom i drugovima.

Crno-beli su tako ostali na začelju tabele, sa jednom pobedom i pet poraza, pa se sada postavlja pitanje kakvi su izgledi crno-belih da do kraja prve faze takmičenja izbore četvrto mesto koje vodi u drugi krug.

Da su sinoć pobedili, sve bi bilo mnogo lakše, ovako će morati mnogo da se pomuče.

Dosta toga će zavisiti i od ishoda večerašnjih mečeva, u kojima se sastaju Asesoft - Crveni Oktobar i Hapoel - Banvit.

U ovom trenutku, konkurenti Partizanu za osvajanje četvrtog mesta su Crveni Oktobar (trenutno 2 pobede i tri poraza) i Hapoel (1-4), pa bi porazi ovih ekipa u šestom kolu svakako išli na ruku Partizanu. U suprotnom, šanse crno-belih bi dodatno bile umanjene.

Partizan će u narednom kolu u goste Banvitu, koji je slavio i u Pioniru i, realno, teško je očekivati da bi ovaj mladi tim crno-belih mogao da iznenadi u Turskoj.

A onda bi pobede u preostala tri kola, protiv Hapoela i Crvenog Oktobra u Beogradu i Asesofta u Rumuniji, bili imperativ crno-belima. U tom slučaju, i da ne bude nekih većih iznenađenja u ostalim susretima, Partizan bi mogao da se nada drugom krugu.

Šanse, dakle, još uvek postoje, ali će Partizan morati svoju igru što pre da podigne na još viši nivo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Wednesday, 19.11.2014
15:35

Imamo sanse, idemo dalje!

avatar
Povratak kralja BAN2
Wednesday, 19.11.2014
14:52

Sa ovakvim suđenjem teško, možemo da pobedimo dve kod kuće jer smo dosta bolji od Hapoela i Crvenog Oktobra ali teško da možemo da pobedimo Banvit ili Asesoft ako nam budu sudili kao protiv Lijetuvosa i Hapoela, jednostavno sudije su nam presudile u obe utakmice!

avatar
Skaut1
Wednesday, 19.11.2014
16:48

Al' zato 13 u nizu, po istom principu...