EK - Himki u drugoj rundi, Lovernj odličan

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.12.2014.
19:17
Izvor: Sportske.net

Širom Evrope večeras se igraju utakmice 8. kola grupne faze Evrokupa a dueli u Solunu i Podmoskovlju već su završeni pobedama ruskih ekipa.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

Prva runda takmičenja u Evrokupu ulazi u završnicu a večerašnji mečevi 8. kola u mnogome će odlučivati o tome koje ćemo sve timove nastaviti da gledamo u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju u narednim mesecima.

Prva večerašnja utakmica odigrana je u takozvanom istočnoj diviziji, u grupi "F" gde je Lokomotiva Kubanj iz Krasnodara nastavila pobednosnu seriju na gostovanju solunskom PAOK-u.

Ruski sastav slavio je rezultatom 54:68 čime je upisao osmu uzastopnu pobedu u grupi "F" dok je grčki sastav pretrpeo treći vezani poraz.

U grupi "D", takođe u istočnoj diviziji, Himki je kao domaćin savladao Bešiktaš u derbiju kola i tako overio plasman u narednu rundu takmičenja.

Ekipa iz Podmoskovlja slavila je rezultatom 82:78 (20:13, 22:15, 18:15, 22:35) a bivši košarkaš Partizana Žofri Lovernj bio je jedan od najboljih pojedinaca u pobedničkom sastavu.

Nekadašnji kapiten Partizana postigao je 11 poena (5/10 za dva, 0/2 za tri) i upisao jedan skok na večerašnjem susretu a bolji učinak od Lovernja imali su samo Peteri Koponen (12 pts) i Marko Popović (14 pts).

Himki je nakon večerašnje pobede preuzeo lidersku poziciju u grupi "D" iako ima identičan skor kao večerašnji rival (6-2).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke