EK - Cedevita u seriji, Unikaha prejaka za Budućnost, Olimpija bolja od Ulma, Sale i Bajern na čelu grupe C

Autor: Nikola Miloradović
sreda 23.11.2016.
23:08
Izvor: Sportske.net

Kompletirana je sedma runda Evrokupa, ABA ligaši "u plusu", Bajern pobedio direktnog rivala za prvo mestu o grupi.

Beta/ABA liga/Cedevita/Ev
Beta/ABA liga/Cedevita/Ev

Povezane vesti

Košarkaši Cedevite slavili su na gostovanju ekipi Lijetkabelisa u Litvaniji, na kraju je bilo 68-69 za zagrebačku ekipu.

Cedevita se tako popela na drugo mestu grupe A, a do četvrtog trijumfa ih je vodio Marko Tomas sa 23 poena. Njega su pratili Arapović Marko sa 11 poena, kao i Luka Babić sa 10, u timu nije bilo Pjera Džeksona koji na izlaznim vratima ekipe, a nije zaigrala ni njegova zamena Rajan Boutrajt.

U poraženom sastavu 16 poena iskusnog Kšištofa Lavrinoviča.

Berlinska Alba je poražena kod kuće od španskog Bilbao Basketa. Na kraju je bilo 88-92 za goste iz Španije, koje je predvodio Miha Lapornih sa 18 poena.

U ekipi Albe jedan od najboljih je bio Dragan Milosavljević sa 16 poena, tri skoka i tri asistencije. Bolji su bili sao Kikanovi i Žifi koji su upisali po 20 poena.

Union Olimpija je savladala nemački Ulm u Ljubljani rezultatom 76-62, vrlo dobre partije pružili su Mulalić sa 16 poena, Gregor Horvat sa 13 poena, 5 asistencija i četiri skoka, kao i Stevan Milošević sa 11 poena i sedam skokova

Utisak ABA ligaša je pokvarila Budućnost, ali se mora priznati da su imali i najteži zadatak.

Poraženi su podgoričani na gostovanju Unikahi u Malagi rezultatom 93-75, španski sastav je predvodio sjajni Kajl Fog sa 31 poenom i ukupnim indeskom 33. Dejan Musli je upisao sedam poena i četiri skoka ua oko 19 minuta na parketu, Nedovića nije bilo zbog povrede.

U ekipi Budućnosti odličan Rejnolds sa 17 poena, pratili su ga Suad Šehović sa 12 poena i četiri ukradene lopte, kako i bivši plej Zvezde Markus Vilijams kome je jedna asistencija nedostajala za dabl-dabl učinak (10p i devet asistencija).

Bajern je gostovao ekipi Mursije, izabranici Aleksandra Đorđevića slavili rezultatom 79-90 i tako se popeli na čelo grupe C, tačnije zamenili su mesto sa Mursijom na samom vrhu.

U ekipi selektora naše repezentacije, standardno dobra raspodela poena, ovoga puta se izdvojio Maks Kleber sa 20 poena i devet skokova, pratio ga je Nik Džonson sa 16 poena.

Vladimir Lučić je odigrao svega sedam minuta, upisao je pet poena za to vreme. Bivši košarkaš Partizana je u ranoj fazi dobi nezgodan udarac u glavu, je napustio teren i nije se vraća do kraja susreta.

Rezultati 7. kola Evrokupa

Himki - Fuenlabrada 96-84
Liejtkabelis - Cedevita 68-69
Hapoel Jerusalim - Valensija 84-86
Alba Berlin - Bilbao 88-92
Union Olimpija - Ulm 76-72
Unikaha - Budućnost 93-75
Gran Kanarija - Nižnji Novgorod 98-87
Mursija - Bajern 79-90

OVDE pogledajte stanje po grupama nakon sedam odigranih kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke