EK - Blistali Jelovac i Raško Katić, ali...

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.01.2015.
19:17
Izvor: Sportske.net

Ekipa španske Saragose pretrpela je i drugi poraz u tri odigrana meča Last 32 faze Evrokupa, i pored odličnih partija Stevana Jelovca i Raška Katića.

basketzaragoza.net
basketzaragoza.net

Povezane vesti

U prvoj utakmici Grupe I druge faze Evrokupa, košarkaši Crvenog Oktobra savladali su večeras pred svojim navijačima u Volgogradu ekipu Saragose rezultatom 71-66.

Bivšem Partizanovom rivalu ovo je prva pobeda u drugoj fazi takmičenja. Prvo poluvreme proteklo je u znaku domaćina, koji su uspeli da steknu solidnu prednost od devet poena razlike posle prvih 20 minuta (42-33).

U nastavku, gosti su, predvođeni srpskim internacionalcima Stevanom Jelovcem i Raškom Katićem, donekle uspeli da uhvate priključak, ali ne i da dođu do preokreta.

Ekipu Crvenog Oktobra su do pobede predvodili Rendi Kalpeper sa 21 i Doni MekGrat sa 17 poena, a u redovima Saragose je pomenuti srpski tandem bio daleko iznad svih ostalih.

Stevan Jelovac
je za 27 minuta u igri upisao isto toliko poena (4-9 za dva, 3-3 za tri poena, 10-10 slobodna bacanja), uz sedam skokova. Raško Katić je odigrao 20 minuta i za to vreme upisao 16 poena (7-9 za dva poena), uz jednu uhvaćenu loptu.

U ovoj grupi večeras od 20:45h još igraju Virtus Roma i zagrebačka Cedevita, koja posle prva dva kola ima stopostotan učinak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke