EK: Bajern za pet minuta samleo Himki, Pefiju asistencija falila za dabl-dabl

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.02.2017.
20:04
Izvor: Sportske.net

Košarkaši minhenskog Bajerna kompletirali su takmičenje u TOP 16 fazi Evrokupa ubedljivom pobedom nad Himkijem iako su za nju morali da se izbore putem produžetka.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Poslednju utakmicu u TOP 16 fazi Evrokupa košarkaši minhenskog Bajerna dobili su ubedljivim rezultatom, ali su za trijumf nad Himkijem morali da rade prekovremeno.

Nemački sastav koji sa klupe predvodi selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević slavio je u Podmoskovlju protiv Himkija rezultatom 96:74 (15:16, 19:10, 19:25, 19:21, 24:2) a pitanje pobednika rešeno je u produžetku.

Zanimljivo je da su gosti iz Minhena u dodatnih pet minuta ubacili 24 poena a primili samo dva što je kuriozitet koji se retko viđa na mečevima u takmičenjima kakvo je Evrokup.

Najefikasniji u redovima pobedničkog sastava bio je Maksimilijan Kleber sa 21 poenom i 10 skokova, dok je Nihad Đedović postigao 17 poena i ostvario 6 skokova. Vladimir Lučić je za 23 minuta na parketu postigao 2 poena i ostvario 2 skoka.

Još pre ovog meča bilo je poznato da će Bajern u četvrtfinale kao prvi u Grupi F, dok je Himki sa skorom 4-2 takođe obezbedio mesto u završnici takmičenja.

Do raspleta je večeras došlo i u grupi G u kojoj su Hapoel Jerusalim i Lijetuvos Ritas ostvarili pobede u šestom kolu, ali je plasman u četvrtfinale obezbedila ekipa iz Izraela i Zenit iz Sankt Peterburga.

Stefan Marković je u večerašnjem porazu Zenita na gostovanju u Viljnusu (86:84) bio na korak od dabl-dabl učinka pošto je meč završio sa 10 poena, 9 asistencija i 4 skoka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke