EK - Bajern 'proćerdao' prednost, Galata u polufinalu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.03.2016.
21:10
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Galatasaraja nadoknadili su deset poena zaostatka iz prve utakmice i ubedljivom pobedom nad Bajernom obezbedili plasman u polufinale Evrokupa.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Ubedljivim trijumfom u revanš susretu sa minhenskim Bajernom košarkaši Galatasarja obezbedili su plasman u polufinale Evrokupa.

Istanbulski "Lavovi" savladali su Bajern rezultatom 72:59 (23:14, 20:11, 11:20, 18:14) u revanš susretu četvrtfinala, pa ekipi Svetislava Pešića ni deset poena prednosti iz prve utakmice (99:89) nije pomoglo da izbegne eliminaciju.

Galatasaraj je ukupnim rezultatom 161:158 obezbedio mesto u polufinalu gde će sačekati boljeg iz dvomeča Gran Kanarije i Zelene Gore.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu večeras je bio Erik Mekolum sa 15 poena, 3 skoka i 3 asistencije, dok je srpski internacionalac Vladimir Micov postigao 12 poena i upisao 3 skoka.

U gostujućem timu izdvojio se Dion Tompson sa 14 poena i 5 skokova, a Duško Savanović je za 29 minuta na terenu postigao samo 4 poena kojima je dodao 4 skoka i 4 asistencije.

Podsećamo da će osvajač Evrokupa obezbediti plasman u Evrolgu zbog čega drugo po kvalitetu evropsko takmičenje ima ogroman značaj za ekipe koje su dospele u završnicu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke