Efes preskočio Zvezdu!

Autor: Boban Filipović
četvrtak 16.03.2017.
19:51
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli moraju da pobede večeras u Milanu, inače će ostati iza Efesa na tabeli posle 26. kola Evrolige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Izabranici Velimira Perasovića opravdali su ulogu favorita protiv Makabija na premijeri 26. kola Evrolige i slavili rezultatom 92:87.

Ipak, "Pivari" su do novog trijumfa došli teže no šsto se očekivalo.

"Ponos Izraela" je bio apsolutno ravnopravan rival u prvom poluvremenu, može se reći i za nijansu bolji jer na velikom odmoru imao pola koša viška.

Međutim, u trećoj deonici Efes dodaje gas, Džejson Grendžer je namestio ruku i domaćin dobija ovaj period igre sa ubeldjivih 26:15, te sa dvocifrenom prednošću ulazi u odlučujućih deset minuta.

Makabi je početkom poslednje deonice uspeo da priđe na minus šest, ali je Toma Ertel u tim trenucima preuzeo stvar u svoje ruke, rešio tri napada za redom, vratio svom timu dvocifreno vođstvo i pitanje pobednika se nije više postavljalo, premda su gosti u poslednjim trenucima meča trojkom Silvena Landsberga prišli na jedan posed zaostatka.

Grendžer je bio najefikansiji kod pobednika sa 20 poena, Ertel je postigao 18 uz 8 asistencija, Brajant Danston je imao dabl-dabl učinak od 13 poena i 12 skokova, a dvocifren je bio još Derik Braun koji se zaustavio na 12 poena.

Ubedljivo najzapaženiji pojedinac kod gostiju bio je Viktor Rad sa 23 poena, pratili su ga Landesberg sa 18 i kapiten Devin Smit sa 10 poena.

Efes sada ima isto pobeda kao i Crvena zvezda mt:s i zbog boljeg međusobnog skora ju je preskočio na tabeli. Ipak, crveno-beli bi u slučaju pobede nad Olimpijom iz Milana večeras u Lombardiji (20:45) ponovo bili bolje plasirani od turskog predstavnika.

Za šampiona Srbije bi bilo idealno i da Real Madrid slavi u Atini protiv Panatinaikosa (20:15) i da Brose Bamberg dobije Fenerbahče kod kuće (20:45).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke