Efes preskočio Baskoniju!

Autor: Nikola Miloradović
petak 24.02.2017.
19:48
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Anadolu Efesa bez puno problema su savladali špansku ekipu u svojoj areni.

EPA/CEM TURKEL
EPA/CEM TURKEL

Povezane vesti

U punom "Abdi Ipekčiju" domaćin je slavio sa 96-85.

Od starta se videlo da Efes ima više elana, ali se Baskonija držala u prvih 10 minuta.

Efes je dodao gas u drugom kvartalu i na pauzu otišao sa devet poena viška.

U trećoj četvrtini su došli i do dvocifrene razlike, a sredinom poslednjeg kvartala su nakon serije trojki otišli i na maksimalnih +17.

Ipak, gosti iz Vitorije su se koliko toliko vratili serijom 7-0, trojkom Hange prišli su na -10, ostalo je tada tri minuta do kraja.

To je ipak bio poslednji trzaj Baskonije, Braun je odmah vratio trojku, da bi gosti napravili faul u narednom napadu, a onda je "iskipeo" i Sito Alonso, te je zaradio tehničku.

Domaćin je priveo meč kraju, upisali su 12. trijumf ove sezone u Evroligi, a kako su ovim trijumfom obezbedili i bolji međusobni susret od Baskonije, uspeli su i da ih preskoče na tabeli, te su sada sa samo pobedom manje od Crvene zvezde mts, na sedmom mestu.

Efes je predvodio Ertel sa 21 poenom i 11 asistencija, a pratili su ga Hanikat sa 16, Danston sa 15 poena, kao i Pol sa 14 i Braun sa 12 postignutih poena.

U poraženom sastavu briljantna partija Adama Hange koji je meč završio sa 20 poena, četiri skoka, tri asistencije i dve ukradene lopte, košgeterski je bolji od njega bio samo Buboa sa 23 poena.

Dvocifren je bio i Tili sa 17 poena, a Johanes Fojtman je meč završio sa osam poena i 12 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Saturday, 25.02.2017
03:02

Nestvaran pad u igri Baskonije u zadnjim mecevima , ocigledno nesto ne stima . Ako Efes ovako nastavi realno je ocekivati da ce nas preteci zbog medjusobnog skora al polako, na redu je Bamberg a tu ocekujem pobedu . A i Efes bi trebao kiksnuti negde do kraja