Efes opet bolji od Galate!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 08.01.2017.
17:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Anadolu Efesa i Galatasaraja sastali su se po drugi put u četiri dana.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Nakon što je ekipa Velimira Perasovića slavila u okviru 16. kola Evrolige, rezultatom 84-73, još jednom su izabranici hrvatskog stratega bili bolji od Atamanovog Galatasaraja.

Ovoga puta su se sastali u "Abdi Ipekči Areni" u okviru 14. kola turkse TBSL lige, na kraju je bilo 80-77 za ekipu Anadolu Efesa.

Meč je bio pun preokreta, na poluvremenu je Galata imala 10 poena prednosti, ali je Efes dodao gas u trećem kvartalu i taj deo igre dobio sa 14 poena razlike (28-14). Do kraja su u uzbudljivoj završnici uspeli da zadrže prednost i po drugi put u samo četiri dana savladaju velikog gradskog rivala.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je odlični Brendon Pol sa 18 poena, pratili su ga Ertel sa 16, kao i Čedi Osman sa 14 postignutih poena.

Galatasaraju nije pomogla ni odlična partija Tibora Plajsa, koji je upisao 22 poena i devet skokova, novo pojačanje ove istanbulske ekipe Bruno Fitipaldo je dodao 16 poena i pet asistencija, a kapiten Sinan Guler je meč okončao sa 15 poena i osam skokova.

Srpski internacionalac Vladimir Micov i bivši igrač Zvezde Blejk Šilb su meč u "Abdi Ipekčiju" okončali sa po 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke