Efes 'eksiran' - Zvezda u Vršcu ugledala TOP 8!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 26.02.2016.
22:03
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije savladao je Anadolu Efes na startu druge runde TOP 16 faze Evrolige čime su Zvezdine šanse za plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja drastično porasle.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Strahovanja navijača zbog prinudne selidbe košarkaša Crvene zvezde Telekom u Vršac pokazala su se neosnovanim jer je aktuelni šampion Srbije u hali "Milenijum" uspeo da savlada Anadolu Efes i napravi krupan korak ka plasmanu u četvrtfinale Evrolige!

Crvena zvezda Telekom je u okviru 8. kola TOP 16 faze Evrolige savladala vicešampiona Turske rezultatom 91:82 (24:19, 14:27, 25:19, 28:17) što je na šest utakmica pre kraja TOP 16 faze stavlja u sjajnu poziciju kada je u pitanju borba za plasman u dalji tok takmičenja.

Izabranici Dejana Radonjića nisu na najbolji mogući način otvorili prvu četvrtinu ali su posle nepunih pet minuta igre uspostavili kontrolu nad igrom i počeli da vode utakmicu u željenom smeru.

Defanzivni skor koji je Kvinsi Miler ostvario posle šuta Maika Cirbesa i poeni koje je Amerikanac postigao najavili su mini seriju crveno-belih (7:0) nakon čega je usledila i dobra završnica prvog perioda.

Posle prvih deset minuta igre u hali "Milenijum" šampion Srbije je imao pet poena prednosti (24:19) ali je potom usledio veliki pad u igri kojem je u velikoj meri kumovala i nervoza zbog sudijskih odluka.

Strpljivom igrom i zahvaljujući odličnom Dariju Šariću gosti su lagano "topili" prednost Crvene zvezde Telekom, da bi se sredinom druge četvrtine trojkama Šarića i Osmana Efes uhvatio rezultatski priključak.

Završnicu druge četvrtine obeležile su diskutabilne sudijske odluke na koje su košarkaši Crvene zvezde Telekom reagovali preterano impulsivno i čini se da je upravo ta nervoza uticala na dezorganizaciju u igri Radonjićevog tima.

Nesportska lična greška Stefanu Joviću, a onda i tehnička za Terensa Kinsija doveli su Zvezdu u nezavidan položaj pa su gosti serijom 8:0 u poslednjem minutu druge četvrtine napravili najveću prednost u prvom poluvremenu i sa tom prednošću otišli na odmor.

Ne sme se prenebregnuti podatak da su košarkaši Anadolu Efesa u prvom poluvremenu na sjajan način primenili taktične zamisli svog trenera i limitirali Maika Cirbesa na samo dva poena koje je Nemac postigao sa linije penala.

Maik Cirbes
Foto: euroleague.net

Mnogo bolje su košarkaši Crvene zvezde Telekom otvorili i odigrali treću četvrtinu. Trojkom Marka Gudurića i zakucavanjem Kvinsija Milera crveno-beli su napravili seriju 5:0 pa se vrlo brzo ušlo u rezultatski egal.

Dva puta su crveno-beli preuzimali prednost tokom treće deonice, ali su na kraju poslednju četvrtinu dočekali sa dva poena zaostatka što je garantovalo jako uzbudljivu završnicu utakmice.

Od izuzetne važnosti za Crvenu zvezdu Telekom bio je u tim trenucima dobar ritam u koji je ušao Maik Cirbes, pošto je Nemac za manje od deset minuta igre u trećoj i četvrtoj četvrtini uspeo da postigne deset poena.

Sredinom poslednje četvrtine obe ekipe su dosta pažnje posvetile odbrambenim zadacima i dobro ih ispunjavali, a onda je na scenu stupio Nemanja Dangubić koji sa pet vezanih poena donosi Zvezdi nešto osetniju prednost (76:71).

Nakon toga je usledila akcija na Maika Cirbesa koji biva fauliran pod košem pa Nemac sa dva poena produžava Zvezdinu seriju i donosi joj prednost od 7 poena.

Presudni momenti utakmice viđeni su na 1.53 minuta pre kraja kada je Marko Gudurić postigao trojku i doneo Zvezdi prednost od deset poena (83:73), da bi u narednom napadu odličnom odbranom obezbedio još dva slobodna bacanja koja je pogodio.

Na minut i po pre kraja Zvezda je otišla na +12 (85:73) ali je određena doza nervoze koja se uvukla u redove domaće ekipe omogućila Efesu da smanji na sedam poena zaostatka.

Tačku na trijumf šampiona Srbije stavio je Marko Gudurić na 24 sekunde pre kraja iako nije iskoristio dodatno slobodno bacanje nakon odličnog ulaza i postignutih poena.

Kada se pogleda statistika najefikasniji pojedinac u redovima Crvene zvezde Telekom bio je Kvinsi Miler sa 15 poena i 5 skokova, ali su Nemanja Dangubić i Marko Gudurić izrasli u junake večerašnje utakmice pošto su njihovi poeni bili presudni da Zvezda upiše petu pobedu u TOP 16 fazi.

Dvocifren poenterski učinak u redovima Crvene zvezde Telekom ostvarili su pored Kvinsija Milera još Maik Cirbes (14 pts, 9 sk), Marko Gudurić (14 pts, 5 sk, 5 as), Vasilije Micić (13 pts, 4 as) i Branko Lazić (10 pts).

Ubedljivo najbolji pojedinac na utakmici bio je Dario Šarić sa 19 poena i 8 skokova, a pratili su ga Džedi Osman sa 18 i Džon Dibler sa 16 poena.

Crvena zvezda Telekom posle večerašnje pobede ima skor 5-3 a narednu utakmicu igra protiv Fenerbahčea u gostima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko Petkovic
Saturday, 27.02.2016
13:16

Guduric je najbolji igrac u ovoj ekipi, najracionalnije igra, a ima 20 godina. One dve asistencije u gotovo izgubljenim situacijama pokazuju kakav talenat ima, a o mudima da ne govorim.

avatar
Doktor_Ijopet!
Saturday, 27.02.2016
13:26

Uzecemo veliku lovu za malog, mozda cak i vise nego za Kalinica. Posle neka se pitaju odakle na pare. Ako udjemo u EL ostavicemo ceo balkan miljama iza sebe.

avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 27.02.2016
11:51

samo cu reci srpski biser i trenutno No1 Evrolige Marko Guduric...

avatar
3x3
Saturday, 27.02.2016
04:14

Idemo u Top 8. Slavimo. Jos samo da Radonjic ode, a da dodje Pesic ili Obradovic Sasa i mojoj sreci ne bi bilo kraja. Da neki pravi strucnjak preuzme ovako talentovan tim, pa da ne moraju pojedinci da resavaju utakmicu na individualni kvalitet samo, nego da bude neka zasluga i trenera, da im olaksa malo.

avatar
deky78
Saturday, 27.02.2016
02:52

ZAMISLITE KAKO BI EFES TEK PARTIZAN OPLEO KOJI JE INSTITUCIJA ZA ZVEZDU

avatar
Damir85
Friday, 26.02.2016
23:57

U inat svima koji su navijali za Turke! To pobedi daje jos vecu draz. Idemo dalje. A, sutra da zgazimo ove nase domace Turke, da placu do kraja! Idemo Zvezdoo!!!

avatar
НемојВрућВоде
Friday, 26.02.2016
23:40

Браво цареви, одбрана је кључ, Гудурић је боготац!

avatar
Doktor_Ijopet!
Friday, 26.02.2016
23:40

Na forumu nastao muk. Ostaje zal sto smo im dali pobede, ali verovatno mora tako.

avatar
(anti)talentovan lik
Friday, 26.02.2016
23:21

Nije da bas pomno pratim kosarku, ali bi tu uz mirnu igru, kada pogledamo stanje na tabeli, trebalo laganice otici u top 8 posle nocas...

avatar
FRATRIA
Friday, 26.02.2016
23:16

Borbenost i srpski ponos ali i inat nakon diskutabilnih odluka sudija u prvom su presudili u drugom poluvremenu. Bravo momci, napred do top 8.

avatar
crvenobeladominacija
Friday, 26.02.2016
23:14

lepo je biti navijac zvezde ove godine svaka cast momci jos da se nekako motivisete protiv ovih ficfirica kao car konstantin partizan mladost i njih bi bar sa trideset razlike ali tesko je igrati sa takvim nedopravljenim klubovima posle igranja sa ovakvim gigantima

avatar
iskusna vezara
Friday, 26.02.2016
23:13

ma pustio goluba(r) .. bravo zvezdo

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 26.02.2016
23:12

Kad Zvezda bitku bije svaki Zvezdas na nju je ponosan jer otvara nam vrata od TOP 8.

avatar
Friday, 26.02.2016
23:12

Bravo Zvezdo!Vrlo važna pobeda.Top 8 nikad bliži. Sada nam sledi Fener koji je prejak za nas ali valjda ćemo im dobro pairati. Cedevitu u Zagrebu, Darušafaku i Panatanaikos kući možemo da dobijemo tako da sada imamo ogromne šanse.

avatar
Moemilo
Saturday, 27.02.2016
09:39

Nije da bas ne verujem , jednostavno se nadam da i protiv Fenera mozda moze da nas krene...

avatar
Dropkick Murphys 01
Friday, 26.02.2016
23:08

Milenijum,Pionir,ma nema veze.......Gazimo redom....Konacno padose i Turci.....Ono sto je trebalo da se desi u Istanbulu,desilo se veceras......Jednostavno smo bolji!Fantasticna poslednja cetrvtina,po obicaju vec,utpali smo skoro pa 30 poena.......Imamo cak dve pobede vise od Efesa,i bolji medjusobni skor...Sa Paom igramo kuci,imamo pobedu na strani sa njima...Jako ,jako ,jako smo blizu Top 8.......Bitna pobeda,pogotovo posle kupa..U sledecem kolu protiv Fenenera,nemamo sta da izgubimo,a onda da oderemo Pao...Jako ,jako blizu Top 8......Gazi Zvezdo,u inat svima,uprko svemu!Sjajna najava za Derbi i pobedu sutra!Bravo Zvezdo,samo napred Zvezdo!!!!

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 26.02.2016
23:07

Zvezda redom gazi i kartu za TOP 8 trazi.

avatar
Стефан Б.
Friday, 26.02.2016
23:07

Jači od sudija i sumnji! Bravo Zvezdo, srcem ste dobili!! Top 8 je tako blizu!nnA sad bi red bio da nas Cedevita pusti makar u EL, kad je Žoc pustio PAO, jes da smo rivali ali eto :)))))

avatar
MarkoDjordjevic
Friday, 26.02.2016
23:05

Jaci od svega ! I od sudija i od Efesa ! Bravo momci !

avatar
Nikola Nikola
Friday, 26.02.2016
23:05

Koliko Zvezda srčanije, inteligentnije, energičnije, a opet smirenije, deluje kada su prve violine na terenu Vasa i Gudura, nego kada su to Kinzi i Kvinsi. Svaka čast našim (srpskim) mladićima!