Efes diše za vrat Zvezdi

Autor: Boban Filipović
petak 03.03.2017.
18:58
Izvor: Sportske.net

Četa Velimira Perasovića je vezala četvrti trijumf u Evroligi pošto je danas na krilima sjajnog Derika Brauna slavila u Kazanju posle produžetka.

EPA/DPA/DANIEL KARMANN
EPA/DPA/DANIEL KARMANN

Povezane vesti

Iako su Turci imali osam poena prednosti na ulazu u poslednju četvrtinu i činilo se da u poptunosti kontorolišu situaciju na parketu, Uniks je na tri minuta pre kraja košem Kita Lingfora poravnao rezultat i u potpunosti se vratio u meč. Gosti nisu dozvolili preokret, ali je sjajni Lengford  ponovo vratio egal sa tri penala na 19 sekundi pre kraja.

Derik Braun je dve i po sekunde pre kraja doveo Efes na prag pobede svojim prvim košem u drugom poluvremenu pogodivši sa poludistance, ali istom merom uzvraća maestralni Kit Lenford sa zvukom sirene i meč odlazi u produžetak!

Posle 40 minuta borbe na semaforu je pisalo 82:82.

Međutim, četu Velimira Perasovića nije obeshrabrilo što su prokockali lepu prednost u regualnom toku utakmice. U dodatnih pet minuta su stegli u odbrani i na krilima sjajnog Derika Brauna došli do 13. pobede ove sezone u Evroligi, četvrte u nizu, i tako napravili veliki korak ka plasmanu u plej-of.

Konačan rezultat meča u Kazanju bio je 92:99.

Junak pobede Efesa Derik Braun je bio najefikansiji na utakmici sa 24 poena, Džejson Grendžer je ubacio 17, a Brajant Danston 16 uz 7 skokova.

U poraženom sasatvu Kit Legford 22 poena, Latavijus Vilijams je zabeležio dabl-dabl učinak, 16 poena i 10 skokova, Kino Kolom je takođe brojao do 16 uz 7 asistencija. Aristom Parahuski je postigao 10 poena, a Danilo Anđušić 9.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Drkadzija
Friday, 03.03.2017
20:29

Koliko vidim bice ovde jos povuci-potegni da se prodje dalje. Ocigledno je da ovi timovi koji su izgubili sansu vise nemaju motiva da pobedjuju.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 03.03.2017
20:13

Ovo stelovanje x-sa na poluvremenu nikom nista? Pojeo vuk magarca.