Džordžova simultanka, Hjustonov preokret, Siksersi stvarno najgori!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 30.11.2015.
08:49
Izvor: Sportske.net

U noći u kojoj nam je Kobi potvrdio da će odšetati u legendu, ruke su mu drhtale, a šou je ukrao Pol Džordž. Rokitsi iz izgubljene pozicije stigli do pobede. Vučević odličan u pobedi Orlanda, Teletovićev rafal u Kanadi, od Filadelfije ne postoji gori tim

BETA/AP Photo/Brandon Dill
BETA/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

U noći u kojoj je saopštio da se povlači, Kobiju je opet drhtala ruka, 4 od 20, meč je završio pokušajem trojke koji nije ni stigao do obruča.

Miks nostalgije i uzbuđenja bio je prisutan na Pacifiku, ali Brajant nije uspeo da pogodio za produžetak protiv Indijane.

 Meč je završio sa 13 poena, na drugoj strani Pol Džordž je brojao do 39, postigao poslednjih 11 poena za svoj tim, pa su Pejsersi stigli do pete pobede u nizu, i na pravi način otvorili mini turneju po Zapadnoj obali.

Pacers Lakers Basketball

Hjuston se vratio iz mrtvih i slavio u Njujorku. Gubili su sa 14 razlike u poslednjoj četvrtini, ali je u produžetku Ariza pogodio trojku iz teške pozicije, da bi pobedu sa penala doneo Tornton.

Rockets Knicks Basketball

Harden je ubacio 26 poena za Roketse, na drugoj strani je Alfalo brojao do 31 u ekipi Niksa koja je imala dva šuta za izjednačenje u produžetku, ali su Kalderon i Lengston Galovej promašili.

Celtics Magic Basketball

Viktor Oladipo je izgubio mesto startera u Orlandu, ali ga to nije sprečilo da odličnom partijom prelomi duel sa Bostonom. Ubacio je 19 poena, imao 8 skokova i 6 asistencija u trijumfu Medžika. Klupa domaćih je i bila ključ u pobedi, Nikolson je dodao 14 poena, Aron Gordon 12. Vučević najbolji od startera Orlanda, 18 poena, 10 skokova.

Loš šut oba tima obeležio je duel Netsa i Pistonsa. Domaćin je dobio u završnici, Bruk Lopez je posle važnog ofanzivnog skoka pogodio bacanje, meč je završio sa 15 poena, 9 skokova, 5 asistencija i čak 6 blokada. Na drugoj strani, Detroit je ostao praznih šaka i pored 20 poena i 18 skokova Andre Dramond.

Sixers Rockets Basketball

Filadelfija je izjednačila najgori start lige u istoriji, izgubili su i 18. meč u nizu. Izgledalo je da bi mogli da naprave iznenađenje, ali su "Grizliji" pojačali ritam u finišu i stigli do pobede. Majk Konli je ubacio 20 poena, a prosto neverovatno zvuči podatak da su timovi izgubili loptu 53 puta (Filadelfija 27, Memfis 26).

Sada su na večnoj listi sramote, Siksersi poravnati sa Netsima koji su pre šest godina takođe izgubili 18 mečeva na startu, ako ne žele da ostanu sami na vrhu  u ovom neslavnom rekordu moraće sutra uveče da dobiju Lejkerse. Inače, računajući i prošlu sezonu, nanizali su 28 poraza, što je apsolutni rekord, ne u NBA, već u američkom profesionalnom sportu.

Iznenađenje u Kanadi, Feniks je odneo pobedu iz Toronta. U finišu je prelomio Erik Bledso. Realizovao je jedno slobodno bacanje, ali je odigrao ključnu rolu u odbrani, blokirao Skolu koji je probao da izjednači trojkom. Bek Sansa je meč završio sa 20 poena, koliko je imao i odlični Teletović. Bosanac je u najboljoj partiji sezone ubacio 6 trojki. Kod domaćih ništa nisu vredela 29 poena DeRozana.

U matine terminu odigrana su dva meča, Klipersi su slavili protiv opasne Minesote, Bjelica je bio nepogrešiv, dok je Šarlot produbio u Severnoj Karolini krizu Milvokija.

Izveštaje sa tih mečeva možete čitati ovde.

Rezultati:

Šarlot - Milvoki 87:82
Klipersi - Minesota 107:99
Toronto - Feniks 102:107
Memfis - Filadelfija 92:84
Bruklin - Detroit 87:83
Orlando - Boston 110:91
Njujork - Hjuston 111:116 pr.
Lejkers - Indijana 103:107


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Her Vien
Monday, 30.11.2015
12:38

Siksersi su u zadnijh 10 utakmica jako blizu da pobede. Jedan igrač njima fali u završnici da preuzme i mogli bi da pobede dosta utakmica.