Džiletova poruka igračima: "Tek ću sad da ih jašem!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 26.01.2016.
00:40
Izvor: Sportske.net, Beta

Trener KK Partizan NIS istakao je da će utiske sa derbija morati da sumira nekoliko dana, a imao je interesantnu poruku koja će zabrinuti njegove izabranike.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da još nije svestan veličine pobede njegovog tima nad Crvenom zvezdom Telekom u Jadranskoj ligi.

"Verovatno će tek za nekoliko dana da mi bude jasno da smo dobili jedan izvanredan tim koji uspešno igra i Evroligu i Jadransku ligu protiv timova koji su bolji od nas. Večeras smo izašli sa idejom da pariramo njihovoj energiji i da radimo što više možemo. Verovatno smo u nekim momentima to radili kako treba", rekao je Džikić novinarima u Beogradu.

Partizan je večeras pobedio sa 86:81 u utakmici koja mu mnogo znači u borbi za opstanak, dok je Zvezdi otežana borba za drugo mesto.

"Naš problem je što treba da obezbedimo opstanak. Ta priča nije gotova, ni blizu. Ja sam rekao igračima da nema euforije. Jeste pobeđen veliki rival, ali šta smo uradili ako neke utakmice koje su nama važnije u smislu cilja ne odigramo kako treba?", rekao je Džikić.

Novinari su pitali trenera Partizana da prokomentariše zalaganje i energiju koje su igrači dva tima prikazali večeras.

"Nema dileme da su oni daleko talentovaniji tim. Mi moramo mnogo da radimo da bismo izravnali njihove kvalitete sa onim što mi imamo. Oni su vrlo čvrsta ekipa, vrlo je teško igrati organizovani napad protiv njih. Nisam zadovoljan nekim delovima odbrane na niskom postu. Jasno je bilo da moramo da poboljšamo nešto energetski", rekao je Džikić.

Na novinarsko pitanje koliko će ekipi biti lakše posle tri uzastopne pobede i trijumfa nad ekipom koja igra TOP 16 Evrolige, trener je kratko rekao: "Neće im uopšte biti lakše. Tek ću sad da ih jašem".

Partizan NIS narednu utakmicu u ABA ligi igra 30. januara protiv podgoričke Budućnosti u hali "Morača".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 26.01.2016
12:24

Naša je sreća što smo izgubili od sutjeske, inače bi nas Pera totalno uništio

avatar
Ninoslav Krejic
Tuesday, 26.01.2016
02:33

Da Partizan nije prosipao bez veze bodove sada bi bio sto posto medju pozicijama koje vode na f4 jadranske lige ali u svakom slucaju napred Partizan ukomponovace njih Dzikic

avatar
Konstantin de Sisti
Tuesday, 26.01.2016
02:03

Teško njima ako bucko zajaše :D

avatar
robertobadjo234
Tuesday, 26.01.2016
01:54

Debeli trener = Mocan Partizan!

avatar
REVOLT SPT
Tuesday, 26.01.2016
01:47

Моје име је Александар Џикић, а ово, све ово око мене, то је црно-бијели свијет...

avatar
REVOLT SPT
Tuesday, 26.01.2016
01:46

Моје име је Александар Џикићnа ово све ово око менеnто је црно-бијели свијет...