Džile može da bira, 14 igrača otputovalo u Solun!

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.02.2017.
15:03
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Košarkaši Partizana sutra u Solunu imaju novi veliki izazov - duel protiv ''bratskog'' PAOK-a u prvom meču prve runde plej-of faze takmičenja u FIBA Ligi šampiona.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Utakmica između PAOK-a i Partizana igra se sutra od 20 časova, uz direktan prenos na TV Arena Sport, a OVDE možete da pogledate i na koji način su domaćini iz Soluna najavili dolazak Partizana.

Dan pre utakmice, trener Partizana Aleksandar Džikić je detaljno govorio o kvalitetima rivala, uz napomenu da je svaki koš bitan, jer je sutrašnji meč tek ''prvo poluvreme'' u odmeravanju snaga ove dve ekipe.

"PAOK u prvenstvu ima učinak 9-7, na deobi je od četvrtog do šestog mesta. Kao i ostali grčki timovi, ima punu rotaciju od deset igrača. Imaju dobar 'sajz' na centarskim pozicijama, spolja su glavni strelci Šibert i Mekfaden, unutra prva opcija Klanton.

Domaći deo ekipe iskusan, plus nekoliko Grka u pravim igračkim godinama. Mogu da igraju efikasno i u tranziciji, ali im je i pozicioni napad organizovan i kontrolisan.

Posebna specifičnost je činjenica da se igra na razliku, tačnije rezultat je vrlo bitan. Dakle od prvog do poslednjeg minuta mora se biti svestan da je utakmica u sredu tek prvo poluvreme'', istakao je Džikić.

Trener Partizana je odlučio da na put povede ukupno 14 igrača, (Ratkovica, Hečer, Pot, Gordon,, Andrić, Vrabac, Marinković, Veličković, Birčević, Majstorović, Karahodžić, Luković, Robinson, Koprivica), a na dan utakmice odlučiće koja dvojica će biti prekobrojni.

U derbiju sa Zvezdom u nedelju, to su bili Robinson i Karahodžić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 08.02.2017
13:39

Karahodzic je bio prekobrojan, a Robinson kolko znam je lakse povredjen.

avatar
Tuesday, 07.02.2017
23:25

Celu zadnju četvrtinu sa Zvezdom smo igrali bez petice i to je prošlo dobro ali petica nam treba i te kako a posebno što nam je defanzivni skok veoma loš skoro na svim utakmicama

avatar
RVLT
Tuesday, 07.02.2017
19:22

Sa pravom trojkom i peticom i dobrim back-up igracima, mogli bismo i da osvojimo ovo takmicenje...