Džikić: ''Velikom energijom do pobede protiv Zadra''

Autor: Beta Beta
petak 05.02.2016.
12:31
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da veruje da će energija i želja njegove ekipe u predstojećoj utakmici protiv Zadra biti na zadovoljavajućem nivou kako bi crno-beli upisali veoma važnu pobedu u Jadranskoj ligi.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

"Mi smo se tokom prošle sedmice bavili najviše sobom zbog nekih zdravstvenih problema. Pokušali smo da iz trenažnog procesa izvučemo maksimum. Nije bilo lako jer smo imali problema, pre svega, na poziciji pleja, jer su i Aleksandar Cvetković i Džamar Vilson tek juče trenirali sa timom. Generalno, nastupićemo kompletni, a u kakvom stanju videćemo", rekao je Džikić na konferenciji za novinare.

Partizan sutra od 21 čas u hali Pionir dočekuje Zadar u utakmici 23. kola Jadranske lige.

"Drugo pitanje za utakmicu sa Zadrom je - kako će se ekipa ponašati u situaciji da je postavljena pred imperativ pobede, jer bi pobeda završila tu priču o opstanku, što je naš prvi cilj. Kako će igrati pred punom dvoranom, kako će igrati u utakmici kad se nešto mora? Ostaje da vidimo. Verujem da će nam energija koju ćemo da potrošimo na terenu i želja za pobedom pomoći da u subotu krajni rezultat bude u našu korist", dodao je Džikić.

Crno-beli su 10. na tabeli regionalnog takmičenja skorom od devet pobeda i 13 poraza, a trijumfom u utakmici protiv Zadra napravili bi odlučujući korak ka opstanku u ligi.

Džikić je upozorio da neće sve zavisiti od njegove ekipe.
 
"Zadar je ekipa koja atletski spada u sam vrh lige, to je ekipa u kojoj su pola tima vrhunske atlete. Za razliku od ove četiri utakmice koje sam do sad vodio, imaćemo prilike da igramo protiv drugačije ekipe. Sada ćemo igrati sa brzim, visokim momcima, to će zahtevati odredjene adaptacije da bi rezultat bio povoljan", rekao je trener Partizana.

Partizan je u prošlom kolu izgubio od lidera Jadranske lige, ekipe Budućnosti, a Džikić je istakao da nije nezadovoljan tom utakmicom.

"Nijednu utakmicu ja ne predstavljam kao pitanje života i smrti, jer ćeš onda mnogo puta biti mrtav tokom sezone. Nisam nezadovoljan, igrali smo protiv tima koji je u vrhu, koji nema poraz na domaćem terenu. Budućnost je kvalitnije sastave od našeg rasturala, tako da sam nekim delovima zadovoljan. To je iza nas, greške hoćemo da prepoznamo, priznamo i da njima radimo da se ne bi ponavljale", naveo je on.

Igrač Partizana Čedomir Vitkovac naveo je da njegova ekipa mora da odigra pametno meč protiv Zadra.
 
"Dolazi nam u goste izuzetno nezgodna ekipa koja igra u odličnoj formi... Za nas je meč rezultatski bitan i siguran sam da ćemo biti na najvišem nivou. Svi znamo kroz šta smo prolazili ove godine, moramo da budemo pametni i da privedemo sezonu kraju kako treba", rekao je Vitkovac.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke