Džikić: "Treba nastaviti niz, da ne pravimo slavu od ovoga"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.12.2016.
23:42
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je zadovoljan igrom u večerašnjoj pobedi nad Bešiktašom, ali je kazao da ekipa sada treba da se nadogradi i da iskoristi ovaj trijumf i nastavi niz.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Partizan je u Beogradu savladao Bešiktaš sa 86:71 u devetom kolu Grupe E Lige šampiona i tako došao do pete pobede.

"Mislim da smo pobedili jedan dobar tim. Baš dobar tim. Baš, baš dobar tim. Volim kako su formacijski složeni, volim način na koji igraju, imaju odličnog trenera i nisu bez razloga prvi u grupi, koja je najjača u ovom takmičenju. Nama je ova pobeda važna, zato što su neki momci odlučili da igraju uz povrede i to je bila njihova odluka. Zanimljivo je ta dvojica su među starijima, pa da vidim da li će ovi mlađi da nauče nešto iz toga, nadam se da hoće", rekao je Džikić novinarima posle meča.

Crno-beli su prvi poraz u tekućoj sezoni zabeležili upravo na gostovanju Bešiktašu, ali se se večeras iskupili za poraz u Istnbulu i dobili turski sastav sa identičnom razlikom kojom su izgubili na Bosforu.

"Generalno, pokušaćemo da radimo isto i kad izgubimo, da ostavimo utakmicu iza sebe. Igrači neka se opuste kako se opuštaju, ne znam kako i ne zanima me, ali sam im rekao da se od sutra spremamo za Mornar iz Bara, koji je koncepcijski vrlo zahtevan za nas", rekao je Džikić.

Strateg Partizana zatim je izrekao nešto jako važno što se tiče načina na koji će njegovi igrači pristupiti narednim mečevima.

"Oni jesu bili favoriti, to bez daljnjeg. Koliko sam zadovoljan, zadovoljan sam. Vrlo je bitno da ovo iskoristiš za nešto dobro, a ne da za mesec dana pričamo kako smo pobedili Bešiktaš. Uzmi pa iskoristi, pa nastavi niz. Kapiram da je to najnormalnija stvar. Ako će da sednu da od ovoga naprave slavu, mislim da bi to bila greška", rekao je Džikić.

Novinari su pitali i trenera o večerašnjoj većoj minutaži Novice Veličkovića u Ligi šampiona nego obično, a on je obasnio da je kapiten igrao povredjen.

"Problem sa njegovom minutažom su povrede. Ne znam da li ste videli, on je večeras skroz uvrnuo nogu i igrao je u kontinuitetu da mu se noga ne bi ohladila. To govori koliko je on važan, ne samo na utakmicama, nego i na treninzima. Jedino da ga vežem i izvučem sa terena", rekao je Džikić

Plejmejker Vilijam Hečer ocenio je da je ova pobeda bila važna i potrebna njegovom timu.

"Ovo je bila velika pobeda za nas, nešto što nam je trebalo i što smo želeli. Hoćemo da pobedjujemo utakmice kod kuće i da se borimo. Mislim da smo to večeras radili. Naša odbrana je bila jako dobra, zadržali smo ih na sedam poena u četvrtoj četvrtini i to je bio ključ. Oba tima su igrala prilično dobro u prve tri četvrtine, ali smo uspeli da ih slomimo", rekao je Hečer.

"Svi su doprineli, od prvog do poslednjeg. Imali smo problema sa povredama i to pokazuje kakav smo tim. Ponosan sam na ekipu, idemo dalje sa pobedama i nastavljamo sa borbom", dodao je on.

On je na novinarsko pitanje odgovorio da je nekim igračima važno što je tim dobio ubedljivom razlikom i uz dobar šut.

"Za neke momke je važno, za neke iskusnije nije. Mislim da smo bili u nekim bliskim utakmicama i pobeđivali smo u njima. Kada dobro šutiramo i 'kliknemo' u napadu i pogađamo, to 'zapali' ceo tim i daje nam energiju. Uvek je dobro za nas. Imamo jako dobre šutere, samo im treba samopouzdanja", rekao je Hečer.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dado35
Thursday, 15.12.2016
13:56

Svaka čast Džika.Sa ovako prosečnim timom čuda praviš u aba i u Ligi šampiona samo nastavi...💪💪💪

avatar
Thursday, 15.12.2016
11:49

napred Partizan !!!

avatar
ariton
Thursday, 15.12.2016
09:30

Bravo momci i samo napred.