Džikić: ''Realno, pobedio je - Mornar!?''

Autor: Darko Mitrović
subota 01.10.2016.
23:20
Izvor: Sportske.net, aba-liga.com

Trener Partizana imao zanimljivu opservaciju posle večerašnje utakmice u Baru protiv domaćeg Mornara.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Kako smo izvestili tokom večeri, Partizan je kao gost posle dramatične borbe trijumfovao u Baru rezultatom 58:57, opširnije o samoj utakmici čitajte OVDE, a posle meča, trener Partizana Aleksandar Džikić je u svom stilu prokomentarisao ovaj duel.

Iako na semaforu piše nešto drugo, Džikić je odao veliko priznanje domaćinu i objasnio zbog čega je zapravo Mornar suštinski pobednik.

''Mi jesmo rezultatski dobili utakmicu, ali realno Mornar je pobedio, zato što se plasirao u FIBA Ligu šampiona, zato što je napunio dvoranu i zato što je pustio našu himnu pred utakmicu. Što se mene tiče, to je gospodski potez'', naglasio je Džikić.

Iako je utisak mnogih da je Partizan večeras odigrao slabo, Džikić smatra da će u Baru i ostale ekipe veoma teško dolaziti do bodova, čestitajući domaćinima na prikazanoj igri.

''Mornarov spoljni napad je, u ovom momentu, najbolje koncipirani u ABA ligi, a gledao sam sve ekipe. Nemam bilo kakvog razloga da podilazim braći Pavićević i zato je naša pobeda mnogo velika.

Protiv Mornara ne možete da se opustite ni sekund. Srećom, poznajem trenera Mornara i uspeo sam koliko-toliko da spremim ekipu na promenu odbrana, na tu specifičnu pozicionu odbranu i na napad o kome sam govorio.

Osim toga, uhvatili smo ih na treću utakmicu koju su opdigrali u proteklih pet dana. Kad se budu navikli na Aba ligu igraće Barani još bolje. Ovo su za nas stvarno dva velika boda, nisam siguran koliko će ekipa iz ove dvorane izaći uzdignute glave'',
poručio je Džikić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke