Džikić proučio Ludvigsburg - Evo šta Partizan čeka na startu Lige šampiona

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.10.2016.
14:54
Izvor: Sportske.net, Beta

Košarkaši Partizana u sredu igraju prvu evropsku utakmicu posle gotovo dve godine pauze, a trener crno-belih Aleksandar Džikić ističe da njegov tim čeka težak posao na gostovanju Ludvigsburgu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da će njegova ekipa morati da bude koncentrisana svih 40 minuta ukoliko želi da upiše pobedu protiv Ludvigsburga u prvom kolu FIBA Lige šampiona.

"Igraćemo protiv tima koji je veoma dobro izbalansiran, tima koji je selektiran da igra agresivno u odbrani, s velikim brojem situacija u kojima je potrebno brzo reagovati, dok su u napadu opasni na 'low post' pozicijama uz nekoliko dobrih šutera, nekoliko igrača koji pokrivaju više pozicija i nekoliko veoma talentovanih igrača koji igraju dobro u odlučujućim trenucima", rekao je Džikić za klupski sajt.

Crno-beli takmičenje u FIBA Ligi šampiona počinju na gostujućem terenu protiv nemačke ekipe Ludvigsburga. Utakmica je na programu u sredu od 20 časova.

"Ludvigsburg ima punu rotaciju od 12 igrača i trudi se da drži visok tempo igre tokom cele utakmice. Odlično su startovali u domaćem prvenstvu, igraju sa puno samopouzdanja i uopšte im ne nedostaje igrač koji je otišao a bio je veoma važan u njihovom sistemu", rekao je Džikić.

Partizan je od početka sezone odigrao pet takmičarskih utakmica i ostvario svih pet pobeda, s tim što će sutrašnji meč biti prvi u evropskim okvirima posle gotovo dve godine pauze.

"Mi moramo da budemo koncentrisani tokom čitavih 40 minuta, spremni da igramo protiv solidne, čvrste ekipa koja ima dobar napadački potencijal i dobre navike dobre navike u skoku i u stavljanju pritiska na igrača sa loptom", dodao je trener Partizana.

Poslednji takmičarski meč u jednom evropskom takmičenju Partizan je odigrao 17. decembra 2014. godine u okviru 10. kola Grupe E u Evrokupu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SAMI PROTIV SVIH
Wednesday, 19.10.2016
04:08

Ma dajte ljudi,kakav Ludvizburg...to je verovatno neka vestacka tvorevina,dok smo mi klub sa tradicijom...

avatar
babaroga
Tuesday, 18.10.2016
17:37

Ovo je opis jednog losijeg NBA tima.