Džikić posle nove drame: "Utakmica ti nekad pruži šansu da pobediš"

Autor: Beta Beta
utorak 10.01.2017.
23:18
Izvor: Beta

Strateg crno-belih rekao je da su njegovi izabranici iskoristili šansu koju im je dala utakmica i upisali važnu pobedu na startu "ludačkog rasporeda".

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da su njegovi košarkaši iskoristili šansu "koju im je utakmica pružila" i pobedi večeras u gostima Šarlroa u FIBA Ligi šampiona.

"Pre svega, čestitam domaćem timu. Igrali su stvarno dobro. Stavili su nas u vrlo tešku situaciju. Činjenica je da imamo čudnu sezonu. Bili smo previše puta u ovakvoj situaciji. Nismo paničili, borili smo se do kraja, a onda, ponekad, utakmica vam pruži priliku da pobedite. Mi smo je iskoristili i pobedili", rekao je Džikić novinarima u Belgiji.

Partizan NIS je pobedio sa 65:63, sa četiri vezana poena u samom finišu meča.

"Imamo velikih problema s povredama. Činjenica je da nam fale tri beka, Frenk Robinson, Vanja Marinković i Branislav Ratkovica. Imamo ludački raspored u sledećih mesec dana, a početak toga je bio ovde. Šarlroa je jak, atletski tim i trebalo nam je vremena da shvatimo kako da čuvamo Dževona Šeperada. Možda nema smisla reći kad vam neko da 31 poen kako ste ga čuvali, ali velika razlika je kako je odigrao prvo i drugo poluvreme", rekao je Džikić.

"Još jedna stvar zbog koje sam srećan jeste to što smo shvatili kako da igramo protiv njihove zone i to je dobro", dodao je trener Partizana.

Adin Vrabac je kazao da je najvažnije da se tim nije predavao do kraja.

"Bila je teška utamica. Igrali smo bez nekoliko igrača. Bili smo loši u prvom poluvremenu, a u drugom nam je trebalo vremena da se vratimo i uspeli smo. Najvažnije je da smo verovali da možemo da pobedimo. Verovali smo, pobedili smo i jako smo srećni", rekao je Vrabac.

Vicešampion Srbije sada zauzima drugo mesto na tabeli Grupe E i do kraja takmičenja igraju protiv AEK-a u Beogradu i Dinama u Sasariju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
1: NAROD vo-dja klub
Wednesday, 11.01.2017
11:19

Da li su nasi idioti stvarno potpisali ugovor sa mrtvom FIBA na TRI godine?!

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 11.01.2017
19:23

Hahahahahaha dobrodosao u realnost.... rekao sam vam ja dobro ovde da necete jako dugo ni prici Ulebu i da je to cinjenica, a vi nevera i pljuvanje....Konacno je neko naucio da koristi internet, da se raspita i obrazuje malo... nakon godina obitavanja na Zvezdinim vestima, iznosenja netacnih informacija, trolovanja konstantno, laganja ljudi i slicno, shvatio je muceni revolt sta je stvarnost :D

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Wednesday, 11.01.2017
20:28

Izgleda da nismo potpisali na tri godine, smiri se.

avatar
Zmaj sa Juga
Wednesday, 11.01.2017
02:09

Svaka cast Dzikicu, covek je majstor ali trebaju nam pojacanja ako mislimo nesto vise da napravimo!!!

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Wednesday, 11.01.2017
00:44

ULEB Kup, sezona 2003/04: Sarlroa-crvena zvezda 84:77, Sarlroa bio treci u grupi od sest klubova sa skorom 6-4 i prosao dalje, zvezda cetvrta i nije prosla jer je imala 5-5. ULEB Kup je tada imao cak 36 klubova ucesnika, a ovi nisu ni u 16 usli.

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Wednesday, 11.01.2017
00:23

Sta ce nama pojacanja, mi dobijamo i sa skracenom rotacijom na kvadrat to jest i sa duplo skracenom rotacijom:-D Kralj Dzikic i njegovo radovanje veceras uz ritam i zvukove zajednicke pesme i igre nasih igraca i navijaca, neprocenjivo...