Džikić: ''Partizan se ne sklanja ni pred kim!''

Autor: Beta Beta
nedelja 28.02.2016.
15:55
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić izjavio je danas da će u predstojećoj utakmici protiv Cedevite u Jadranskoj ligi njegova ekipa voditi računa samo o sebi, a ne o interesima drugih klubova i da joj je duel sa veoma dobrim Zagrepčanima šansa da

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana će sutra od 20 časova u hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu igrati protiv Cedevite, poslednju utakmicu 25. kola Jadranske lige.

"Ne dolazi nam jako dobra nego veoma dobra evroligaška ekipa. Cedevita je do sada napravila dobru sezonu, osvojila je Kup, plasirala se u polufinale Jadranske lige i igra Top 16 fazu Evrolige.

To je za nas šansa da se proverimo. Želimo da hala na Novom Beogradu bude puna jer igra Partizan, da održimo nivo energije kojim smo igrali i da odigramo najbolje što možemo bez obzira na ime i rejting protivnika",
rekao je Džikić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan je šesti na tabeli sa 11 pobeda i 13 poraza, koliko ima i Cibona, a Cedevita se bori za drugo mesto sa Crvenom zvezdom, pošto obe ekipe imaju skor od po 18 pobeda i šest poraza.

Upitan šta misli o tome što su oči navijača Zvezde uprte u Partizan, pošto bi crno-beli pobedom nad Cedevitom olakšali gradskom rivalu borbu za drugo mesto, koje u polufinalu nosi prednost domaćeg terena, Džikić je rekao da njegova ekipa gleda samo sebe.

"Zanimljiva situacija. Mi igramo zbog sebe, svako treba da vodi računa samo o sebi jer je to važno za regularnost lige i budućnost srpske košarke. Trudićemo se da vodimo računa o onome što je pod našom kontrolom.

Imamo mnogo svojih problema i bavimo se sobom. Obe ekipe se takmiče u Evroligi i pobedjivale su ove sezone i na domaćem i gostujućem terenu i ne znam koliko će biti prevaga domaći teren",
rekao je on.

Trener crno-belih rekao je da se njegova ekipa nikoga ne plaši.

"Mislim da će Cedevita igrati u najjačem sastavu i da će biti veoma motivisana. Ako nije motivisana da obezbedi sebi bolju startnu poziciju utoliko za nas bolje.

Cenimo ih, ali se ne plašimo. Ne sklanjamo se ni pred kim, nekada pobedimo, nekada izgubimo, ali idemo glavom, pa kako prođemo",
dodao je on.

Zvezda će večeras u Zagrebu igrati protiv Cibone, a Džikić je rekao da rezultat te utakmice daje značaj sutrašnjem meču njegovog tima.

"Ako jedan od dvoje polufinalista Jadranske lige nastave takmičenje u Evroligi, biće tu umora igrača, povreda, putovanja, a tu su i datumi odigravanja utakmica. Trenutno je mnogo nepoznatih u toj jednačini", rekao je on.

Džikić je naveo da je ove nedelje učinjen korak napred po pitanju zdravstvenog stanja, da neki igrači imaju sitne povrede, ali da se zbog takvih povreda ne propuštaju utakmice.

Košarkaš Partizana Aleksandar Cvetković rekao je da njegova ekipa ima veliki motiv da odigra dobro protiv jakog evroligaškog tima.

"Kada dolazi ekipa koja u ekipi ima bivšeg igrača Barselone i ostale igrače ozbiljnih klubova to budi izazov da odmeriš snage sa takvim igračima. Spreman sam, pružićemo maksimum i videćemo za koliko će to biti dovoljno", rekao je Cvetković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
noname
Sunday, 28.02.2016
18:49

protiv Cedevite petorka Magdevski, Milutinovic, Vrabac, Vilijams i Koprivica pa koliko urade!

avatar
Doktor_Ijopet!
Sunday, 28.02.2016
17:28

Sad je red da vrate bodove koje smo im dali. Pobedite Cedevitu i pomozite Zvezdi.

avatar
Sunday, 28.02.2016
18:44

kome ste vi sta dali ? razbili smo vas ko dete zvecku ... nemoj da si smesan ...

avatar
napred Panktizan!
Monday, 29.02.2016
03:31

sto se primas? vidis da decko provocira, uzvrati mu istom merom. Evo doktore, vraticemo cim vi vratite sto smo vas pustili prvu utakmicu. Takodje sto ste kukali 15 godina za titulu, pa smo vam je dali prosle godine, red je da se vrati.

avatar
Budimo.ljudi
Sunday, 28.02.2016
19:47

To što sebe predstavljaš ovakvim je lični izbor, i ne pada mi na pamet da ti popujem, ali je sramno što svojim komentarima predstavljaš i blatiš ime Crvene Zvezde, koju poštujem onoliko koliko volim Partizan.

avatar
Grof ne zna za poraz
Sunday, 28.02.2016
17:06

Misli Dzikic da smo mi glupi i da ne znamo da ce im pustiti samo da nam vrate za jucerasnji poraz.

avatar
Sunday, 28.02.2016
16:57

- VTB liga uz Đordija. Ako još neki ruski klubovi odluče da igraju EK mislim da je to kraj FIBA LŠ. Ko će da igra tamo? Iako sam prvo bio za FIBA, nama je apsolutno mesto uz najveće i nadam se da će naši u klubu ipak pravilno izabrati. Zašto ne bi igrali naredne sezone EK, takmičiti se sa sasvim solidnim protivnicima, još malo stati na noge i onda posle te sezone konkurisati za EL.n tn- Nikad ne valja ići grlom u jagode. Naravno da treba sačekati i videti šta će drugi da odluče pa onda mi da odmerimo šta nam je najbolje. EL organski ne podnosim zbog ponašanja prema Partizanu, ali ako nam je izbor EL ili neko drugo takmičenje gde će igrati samo klubovi iz Poljske, Ukrajine, Holandije i sličnim košarkaškim velikanima, onda je izbor jasan.

avatar
BIG D
Sunday, 28.02.2016
21:52

Ovaj pratio sam dosta tvoje komentare i vidim da se dosta razumijes u kosarku pa bih htio da ti postavim jedno pitanje.Predpostavimo da sutjeska opstane u ligi i posto smo mi obezbedili 2 takmicara naredne sezone dali bi i mornar igrao iduce sezone i mi bi smo tako imali 3 ekipe? :D

avatar
BIG D
Thursday, 03.03.2016
00:13

Ee hvala ti puno covece dosta si mi pomogo :D hvala znaci ako sutjeska opstane onda ce biti sve odlucivano u prvenstvu izmedju sutjeske i mornara

avatar
napred Panktizan!
Tuesday, 01.03.2016
02:00

Zaboravio sam skroz na najvazniju stvar! Moze Mornar i sa trece pozicije u Crnoj Gori do ABA lige. Crna Gora ce imati dva predstavnika, ali Sutjeska ako ispadne, ona nece moci da konkurise za ABA cak ni kad bi bila prvak CG.

avatar
napred Panktizan!
Monday, 29.02.2016
03:38

Covece imas na sajtu ABA lige. Ali napisacu ti. Necete imati 3 ekipe, nego 2, sto je svakako vise nego ove jer ste ove imali 2/14 a sledece cete imati 2/12. Crna Gora je imala jedno garantovano mesto za sledecu sezonu, a za drugo se borila i osvojila ga. Ali ako vasi timovi ulaze u ABA preko domace lige kao u Srbiji, onda Mornar ima sansu da udje ako bude prvi :) ili drugi.

avatar
Sunday, 28.02.2016
22:50

Nisam siguran, nisam dovoljno informisan u tom delu i ne bih da ti dam pogresnu informaciju. Citao sam i da biste imali, ali sam citao i da ne biste...