Džikić: "Ovakav tempo je nerazuman"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.09.2016.
15:12
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Košarkaši Partizana otvaraju novu sezonu gostovanjem u Baru, a potom ih, kao i većinu klubova u ABA ligi, očekuje paklen ritam. Trener crno-belih ističe da nije urađeno ništa da se klubovima olakša situacija.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Vicešampion Srbije i najtrofejniji klub u regionalnoj ligi kreće u novu sezonu gostovanjem Mornaru, a potom ga u narednih deset dana očekuju još dva odlaska u Makedoniju i duel sa Cibonom u Beogradu.

Ritam je više nego ubitačan, a trener Partizana Aleksandar Džikić ne razume zašto čelnici takmičenja nisu uradili nešto da olakšaju klubovima.

"Tempo na početku je nerazuman. Tako je kako je, a da li je moglo da bude drugačije - jeste! Ne vidim da se analiziralo šta su bili problemi prošle sezone, pa da se pokuša da takmičenje bude nešto jednostavnije za klubove" kazao je Džikić za "Žurnal".

Crno-beli u prvom kolu ABA lige gostuju Mornaru (1. oktobar), zatim putuju u Skoplje na duel sa MZT-om (4. oktobar), a tri dana kasnije igraju protiv Cibone pred domaćom publikom. Gostovanje makedonskom Karpošu zakazano je za 10. oktobar.

"Moraćemo zaista da damo sve od sebe, što je generalno jedini uslov koji i stavljam pred igrače. Neke utakmice i kada igramo najbolje nećemo moći da pobedimo, jer su protivnici kvalitetniji" poručuje Džikić.

Prethodnu sezonu Partizan je završio na petom mestu u regionalnoj ligi, dok je u domaćim takmičenjima imao priliku da se bori za trofeje ali je oba izgubio.

Pored tri takmičenja na "domaćoj" sceni crno-bele u novoj sezoni očekuje i učešće u novoformiranoj FIBA Ligi šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke