Džikić: ''Nismo dobro igrali, ali neke stvari su apsurdne''

Autor: Pavle Knežević
sreda 07.06.2017.
23:52
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana bio je nezadovoljan igrom svog tima u porazu protiv FMP-a, ali je istakao i da su mu smetale "neke druge stvari na terenu, nevezano za igrače"

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Trener Partizana Aleksandar Džikić ocenio je da njegova ekipa nije igrala kako treba protiv FMP-a u večerašnjem porazu u polufinalu plej-ofa, ali je istakao da su neke stvari na terenu "nevezano za igrače" bile apsurdne.

"Promašili smo previše bacanja i nismo dobro radili posao u fazi skoka. Bez toga nismo mogli da  potrčimo, a to je značajan deo igre protiv FMP-a. Neke stvari koje su se dešavale na terenu nevezano za igrače mi stvarno nisu jasne. Ne znam šta je cilj. Stvarno, u pojedinim momentima bilo je apsurdno. Ali, treba da rešimo neke stvari na terenu, pa će valjda i te neke druge stvari da budu drugačije", rekao je Džikić novinarima posle utakmice.

Na pitanje novinara da li misli na suđenje, Džikić se osmehnuo i rekao: "Ne, ne daj bože".

FMP je večeras pobedio 96:91. Partizan je u prošloj utakmici protiv Mege primio 102 poena.

"Posle utakmice u Železniku, u kojoj je dosta toga dobro funkcionisalo igrali smo protiv Mege i tu nam je glava bila u plej-ofu. Ovo danas mi se nije svidelo, posebno u trećoj četvrtini. Nisu roblem poeni, nego način na koji ih primamo: koš-faul, koš-faul, skok u napadu. Ako hoćeš da igraš za titulu, moraš da igraš čvršće. Mi znamo da oni neće da se sklone sami", rekao je Džikić.

Revanš je već za dva dana.

"U svlačionici sam rekao, sad nemamo kud. Sad moramo da pobedimo dvaput i to je to. E sad, ne očekujem da bude lako. Stvarno ne očekujem da bude lako. Šta je tu je, ne može da se promeni ništa. Spremimo glave za borbu i to je to, u fulu", rekao je Džikić.

Kapiten Novica Veličković kazao je da je njegov tim sada sateran uza zid.

"Izgubili smo ovu prvu. Ovo je nešto sasvim drukčije nego ligaški deo. Da se ne lažemo, saterani smo uza zid. Moramo da reagujemo u Železniku da bismo bili omogućili treću utakmicu. Mora više da se trči, oni su mladi momci, željni borbe. Svi se bore, nema tu", rekao je Veličković.

Iako najstariji, Novica je ponovo bio najborbeniji na terenu, ali on nije hteo da pridaje tome značaja.

"Dosta mi je više te priče da sam ja najborbeniji. Meni je u glavi samo da se borim, kao i mojim saigračima. U pojedinim momentima nam to fali. Meni je ta borbenost donela maltene sve u košarci. Nije bitno da li sam najborbeniji i da li najviše volim ovaj klub. Bitno je samo da dobijemo i to je to", rekao je Veličković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek Republika Srps
Thursday, 08.06.2017
10:00

Partizan je u ozbiljnom problemu i svakom iskrenom ljubitelju košarke treba da bude žao zbog toga. nPobjediti Zvezdu dva puta u sezoni igranjem antikosarke ne bi trebao biti cilj niti to smije biti cilj Partizanu. nMislim da su lose odluke najvise kumovale ovoj situaciji. U trenutku velikih dugova,dovodi se 20 igraca svi iole bitniji imaju zrele (da ne budem pregrub) igracke godine. Potrosi se ogroman novac kojeg ionako nema. Tokom cijele Super Lige su imali problema ali su pobjeđivali i nije se vidjelo koliko u stvari nisu dobri (nekoliko utakmica su igrali na jednu loptu ili cak produzetak protiv ekipa koje je Zvezda dobijala i sa po 30-40 razlike). Definitivno fali energija, čim su se pojavile mlade ABA ekipe odmah dolazi do pucanja sistema, 100 primljenih poena u prosjeku. Partizan se mora osloniti na mlade igrače i sa dva ili tri iskusnija početi sklapati tim a u mešuvremenu servisirati dugove i skupljati novac da se svake godine pojaca sa jednim kvalitetnim igracem.

avatar
MJ23
Thursday, 08.06.2017
09:34

Džile cedi iz suve drenovine!
Bilo bi dobro kada bi Partizan svakom od ovih profesora košarke što stalno pljuju Džileta dao da vode po jednu utakmicu sa ovakvim timom... e to bi bio show. :)

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 08.06.2017
01:15

Apsurdna je kolicina arogancije i loseg ponasanja oko citavog tog kluba, trenera pre svega, igraca i navijaca istih...podrske nije bilo sa osiromasene tribine gde pola hale bilo prazno, samo vredjanja mladih talenata nase zemlje, pljustala su vredjanja delegata, zvanicnika, sudija, porodice...dok sa klupe trener im u fazonu "idi prati FMP ako ne cenis moje radove", oni su krivi sto su takvi kakvi su itd, ne prihvata krivicu niposto, skauting i priprema losa, takticki bio pojeden od mladog kolege sa strane FMP-a... a na terenu njihovi terenu igraci samo cekaju da se pokace sa nekim, i takvu antikosarku igraju da to nije zapamceno do sad, potcenili klince i ovi ih dobise na kraju. Spremise ljudi pripremu tekme sa "Mars na Drinu" dok ovamo u eliti navijaju za turke protiv srpskog sampiona, a ovde protiv mladih nada nase zemlje se naostrili da tuku i zaigraju cirkus sa sto faulova, i na kraju uz malo srece ce da im taj mladi potcenjeni tim pokaze mars iz plej ofa, zbog apsurdnosti te nekulture i prepotentnosti.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 08.06.2017
15:23

Nigde nasi igraci nisu izjavljivali da navijaju za turske klubove protiv Zvezde, ali je vas predsednik navijao za Cibonu protiv Partizana 2010. i jedini je godina pokusavao da dokaze kako je trojka Kecmana neregularna, a za plate sto si pitao evo ti: Davidovac, Lazarevic, Bursac, Apic, Bolden, Ostin, Radanov imaju vece plate od 80% Partizanovih igraca, znaci jedino Covic, Ljubicic i Seslija imaju manje plate od Partizanovih igraca.

avatar
R E V O L T
Wednesday, 07.06.2017
23:57

Ti si apsurdan! Drzis vrlo mali broj igraca u rotaciji imajuci u vidu situaciju u kojoj se nalazimo, cak i obican kosarkaski laik moze da primeti da nisi morao da forsiras prvoborce protiv slabijih ekipa u nebitnim mecevima! Da ne idemo dalje, sve greske koje si do sada cinio, nastavljas da cinis, a ipak ne verujem da ih slucajno ponavljas, jedino ne znam sta pokusavas (sebi) da dokazes...

avatar
Paul George
Thursday, 08.06.2017
00:05

Gresis Revolte, nije tu problem, problem je nocas bio u sudijama, koje su svesno seckale igru da bi nam onemogucili povratak....Dzikic ima gresaka, ali on je najbolje resenje za Partizan u ovom momentu.

avatar
Vidicnemanja
Thursday, 08.06.2017
09:47

Zapazanje ti je odlicno.Ne verujem da su odigrana vise od tri napada bez faulova u zadnjoj cetvrtini.Jeste Partizan igrao slabo,ali ovakvim sudjenjem ni Fenerbahce ne bi preokrenulo.Svaki dodir je bio faul,doduse na obe strane,ali je onda nemoguc preokret.Perfidna igra

avatar
R E V O L T
Thursday, 08.06.2017
07:47

Bilo je i toga, sraman tretman imamo vec duze vreme cak i u KLS. Mislim da nije najbolje resenje, ali se bojim da je mozda i jedino u ovom trenutku, a to bi vec bilo jako lose.

avatar
LoleRava
Thursday, 08.06.2017
01:07
avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 08.06.2017
00:46

Nadamo se da ce jednog dana da se pusti muska evroligaska igra, na ovim prostorima, a ne da se secka stalno, i sudi konstantno lose citave sezone u kls-u, pa cak i cesto na Jadranu...antikosarka uglavnom sa vase strane, i ovakva igra i sudjenje su vam spasile bezbroj partija u kojima ste se provlacili. Dakle, saglasni smo da treba tu nesto da se menja, mozda cak i strane sudije iz elite, samo ne znam koliko vam sa rezultatske strane to odgovara, jer smo mi furiozni u odbrani kada se dozvoli prava kosarka, i tu nema ni promil sanse za vas da trcite sa nama i da izbegnete lagan ili veoma tezak poraz....

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Thursday, 08.06.2017
00:27

hahahaha majko moja,nije li te sramota,gurale vas sudije sa bezbroj faulova za 3 slobodna bacanja,ovo vec prevazilazi i tebe