Džikić: "Ne smemo da potcenimo MZT"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 23.12.2016.
18:04
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da njegova ekipa nikako ne bi smela da potcenit MZT iz Skoplja i otkrio da još uvek ima ogromnih kadrovskih problema.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Partizana NIS nastavljaju takmičenje u regionalnoj ligi duelom sa skopskim MZT-om koji su u drugom kolu tekuće sezone savladali na gostovanju više nego ubedljivo.

Strateg crno-belih Aleksandar Džikić tvrdi da trijumf u Skoplju (93:62) ne sme da zavara navijače jer tim koji u subotu stiže na megdan Partizanu nema većih dodirnih tačaka sa onim koji je savladan 4. oktobra.

"Gosti nisu onaj tim koji smo pobedili u prvom delu lige. Od tada je promenjeno nekoliko trenera, više igrača je došlo i otišlo. Praktično igramo prvi put protiv ovog njihovog sastava" kazao je Aleksandar Džikić.

Utakmica sa MZT-om biće poslednja koju će košarkaši Partizana odigrati pred svojim navijačima u 2016. godini, a kako Aleksandar Džikić upozorava na oprez, sigurno je da će podrška "Grobara" biti preko potrebna crno-belima.

"Poznato je da imaju problema sa povredama, ne znamo u kom sastavu se doći u Beograd, ali je sigurno da imaju spoljnu liniju koja mora da se poštuje, kao i njihov startni centarski par. U svakom slučaju, ne smemo ni jednog momenta da ih potcenimo, naročito ako se uzme u obzir naše zdravstveno stanje" rekao je Džikić.

Šef stručnog štaba crno-belih u subotu će predvoditi ekipu sa klupe nakon što je zbog viroze preskočio gostovanje Zelenoj Gori, ali zato kod igračkog kadra ima još dosta problema.

"Od ukupnog broja seniora (15 igrača) u ovom trenutku imamo samo 10 na raspolaganju. U taj broj računam i Veličkovića koji je tek počeo da trenira" objasnio je Džikić.

Jedan od onih koji konkurišu za sutrašnji duel sa MZT-om je i Vilijam Hečer. Plejmejker Partizana ističe da će crno-beli ponovo pokušati da zaborave na probleme i pruže svoj maksimum.

"Znamo da nas očekuje teška utakmica, da će MZT dati sve od sebe i da će sigurno želeti da odigraju mnogo bolje nego u prvom delu sezone. Mi imamo određenih problema, ali kada počne utakmica, trudićemo se da ne razmišljamo o tome već isključivo o dešavanjima na terenu" zaključio je Hečer.

Utakmica Partizan NIS - MZT Skopje Aerodrom na programu je u subotu, 24. decembra, od 19 časova.

Prodaja ulaznica na blagajni dvorane "Aleksandar Nikolić" počinje u 16 časova. Cena ulaznica za tribine iznosi 300 dinara, dok je za parter potrebno izdvojiti 500 dinara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Небојша Марковић
Friday, 23.12.2016
22:57

O boze, koja demagogija, kao da dolazi evroligas a ne raspali mzt

avatar
Aleksandar K
Friday, 23.12.2016
21:12

I to ima da kupite nema za vas zime

avatar
Dado35
Friday, 23.12.2016
23:37

Sta se deco tresete....krivo vam je sto sa ovakvim timom nikad gorim u istoriji Partizana haramo evropom i aba ligom....opusteno ne sikirajte se docicete i vi na naplatu

avatar
Dr_znate_koji
Saturday, 24.12.2016
02:04

Dao sam ti plus za ovo, hahahaha

avatar
Dr_znate_koji
Friday, 23.12.2016
20:16
avatar
Dado35
Friday, 23.12.2016
23:38

😂😂😂Imas li koji bolji vic...2011 zna se koje ispao iz lige...pa da nas navijas za neki drugi tim