Džikić: ''Ne mogu da se ljutim na nekog ko ne zna...''

Autor: Beta Beta
nedelja 10.01.2016.
22:18
Izvor: Beta

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je najvažnije da su njegovi košarkaši večeras pobedili Cibonu i kazao da je zadovoljan borbenošću i zalaganjem ekipe.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Partizan je večeras u poslednjoj četvrtini ispustio dvocifrenu prednost, a Cibona je u samom finišu i vodila, ali su crno-beli bili bolji u penal završnici i pobedili 85:82. To je Partizanu bila sedma pobeda u sezoni, jako važna u borbi za opstanak.

"Pobedili smo i to je najvažnije. Dobili smo tri četvrtine i to je vrlo dobro. Pali smo u četvrtoj, bili smo umorni, ali 'fajtali' smo se sa jednom fizički velikom ekipom. Mi nismo fizički ekipa koja traži kontakt, koja može da podnese kontakt i sa te strane sam vrlo zadovoljan kako su svi koji su ušli na teren odgovorili izazovu utakmice", rekao je Džikić novinarima posle meča.

"Nemojte da zaboravite, i igrači znaju da su sve ove utakmice važne. Nije tačno da oni ne razumeju i da je pritisak na njima. Nije tačno što svi mislimo da će svi da izađu na kraj sa pritiskom kako treba. Ono što mi je posebno drago je što smo skočili 21 put u napadu. Je l' bilo najpametnije? Možda nije. Je l' bilo borbeno? Ja mislim da jeste", rekao je Džikić.

"Imali smo 16 asistencija i 44 skoka. U nekim trenucima nismo igrali pametno, bilo je ishitreno. To je, ljudi, sve u redu, dok god pokazuju želju. Ne mogu da se ljutim na nekog ko ne zna", rekao je Džikić.

On je na novinarsko pitanje o padu u poslednjoj četvrtini rekao da je on kombinacija fizičkog umora i psihologije.

"Možeš da zamisliš šta je s njima u glavama kad odeš sa 12 na jedan?", odgovorio je Džikić novinaru.

"Jao ne. Pa se smanji obruč, pa se parket kliza. Ne možemo da igramo kao devojčice i tražimo rezultat kao dečaci. Ljudi, najvažnije je da smo dobili, sve ostalo... radićemo, radićemo.

Da li će ispasti kako treba, to niko ne zna. Raduje me pozitivna energija. Iskreno me raduje, raduje momke. Mnogo su oni tu važni"
, rekao je Džikić.

Novi trener Partizana nije nimalo promenio svoj karakter, tako da su se novinari često smejali tokom pres konferencije.

Košarkaš Partizana Kevin Džons ocenio je da je njegov tim igrao dobro u pojedinim serijama.

"Ponekad smo igrali jako, ali ne pametno. Ali, to smo samo mi koji se navikavamo na novi sistem i na sve što se dešava. Mislim da smo ukupno uradili dobar posao defanzivnim intenzitetom i energijom", rekao je Džons.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 11.01.2016
00:36

Džile legenda, od svih trenera na Jadranu sa njim smo imali najbolju konverzaciju! Kabasti Kg

avatar
REVOLT SPT
Monday, 11.01.2016
00:36

Kod kuce imamo plastikanere i Zadar, a u gostima sve slovenacke i Voli. Objektivno, pobede mozemo da ocekujemo protiv Zadra i svih slovenackih klubova, a u ove tri najpre da se pobijemo pa sta bude:-) Cetiri pobede, ja se nadam da ce nam to biti dovoljno za glavni cilj...

avatar
Vanja Grubač
Monday, 11.01.2016
00:38

Večeras sudije pokradu MZT u poslednjem napadu...kuhinja radi.

avatar
REVOLT SPT
Monday, 11.01.2016
00:59

Citao sam o tome, za sada imamo bolji medjusobni jedino protiv Metalca...