Džikić: ''Izašli, borili se i dobili! To je to!''

Autor: Beta Beta
nedelja 21.02.2016.
00:17
Izvor: Beta

Trener Partizana u svom stilu prokomentarisao još jednu pobedu nad Crvenom zvezdom Telekom, ovoga puta vrednu plasmana u finale Kupa Radivoja Koraća.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je zadovoljan večerašnjom pobedom nad Crvenom zvezdom i plasmanom u finale Kupa Radivoja Koraća.

"Prvi utisak je da smo naterali Zvezdu da da sve od sebe, a kada to uradiš moraš da budeš zadovoljan. Pobedili smo, igraćemo finale, ali i jedni i drugi smo 'iskilavljeni' došli na Kup, svako iz svojih razloga i nema tu puno filozofije. Ne može Zvezda da igra isto sa ili bez Stefana Jovića", rekao je Džikić novinarima posle utakmice u Nišu.

Partizan se plasirao u finale Kupa pobedom nad "večitim" rivalom sa 68:60, a za trofej će se boriti sa Mega Leksom.

"Šta znam... Izašli smo, borili se i dobili. To je to. Ima puno stvari kojima moramo da budemo zadovoljni, poput 17 skokova u napadu. Ali, nisam zadovoljan organizacijom napada, iako Zvezda igra čvrstu, evroligašku odbranu. Moramo i možemo bolje", kazao je Džikić.

Kada je reč o narednom protivniku, trener crno-belih je naveo da je velika razlika pritisak, koji je mnogo manji u ekipi Mege.

"Mega igra izvanredno. Promovisala je nekoliko mladih igrača koji su bili potpuni anonimusi, opet će imati igrače za prvih 15 na NBA draftu. Biće teško parirati i motivisani su da osvoje Kup. Ali, ne verujem da će motivacija biti problem i u našoj svlačionici", dodao je on.

Džikić je zahvalio treneru Mege Dejanu Milojeviću koji je poželeo da se sastane sa Partizanom zbog njega.

"Hvala Miloju na najlepšim željama, voli on tako nekad da se šali", dodao je Džikić.

Kako je naveo, njegova ekipa se mučila i u četvrtfinalu i u polufinalu, a moguće je i da će u finalu biti "izmučena".

"Šta da radimo? To je Kup, kako ti zapadne. Videćemo kako će biti sutra. Oni će da krenu gore-dole, mi ćemo drugačije, pa ćemo videti", rekao je Džikić.

Košarkaš Partizana Miloš Koprivica rekao je da je presrećan zbog pobede i toga što je igrao protiv jakih centara.

"Presrećan sam što smo dobili veoma jakog protivnika i što sam igrao protiv jakih igrača, poput Vladimira Štimca i Maika Cirbesa. Dao sam maksimum i pomogao sam timu najviše što sam mogao", rekao je Koprivica.

Finale će se igrati sutra od 21.00 u niškoj hali Čair.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Samo NapreD(NO) PFC!
Sunday, 21.02.2016
02:03

Ту даун, ван ту ту гоу. Партизанштина је неуништива, то је идеја слободе и правде која се манифестује кроз кошарку. Радује присуство много Партизановаца, прави повратак отписаних. Саша Даниловић, Пера Божић, Мића Берић, Пеђа Дробњак, многи други су данас били у Нишу... Док смо овако сложни, тешко нас је победити.

avatar
Budimo.ljudi
Sunday, 21.02.2016
01:35

Kakva fer i odmerena izjava, nemam reči da opišem kako mi je drago što nam je ovaj čovek trener.

avatar
Samo NapreD(NO) PFC!
Sunday, 21.02.2016
01:30

Ту даун, ван ту ту гоу.nПартизанштина је неуништива, то је идеја слободе и правде која се манифестује кроз кошарку.nРадује присуство много Партизановаца, прави повратак отписаних. Саша Даниловић, Пера Божић, Мића Берић, Пеђа Дробњак, многи други су данас били у Нишу... Док смо овако сложни, тешко нас је победити.

avatar
Sunday, 21.02.2016
01:28

Komšinica opet nije naučila lekciju.

avatar
Sunday, 21.02.2016
01:27

Dzikicu hvala ti na ovakom preporodu !!! da je dosao od pocetka igrali bi Final Four Aba Lige sigurno ... ovako izboricemo 5. mesto i izlazak u neko evropsko takmicenje i sledece sezone imamo cemu da se nadamo

avatar
Dropkick Murphys 01
Sunday, 21.02.2016
01:23

Gotivan je lik vas DZikic.

avatar
Partibrejker
Sunday, 21.02.2016
01:36
avatar
Dr Ivica Iliev
Sunday, 21.02.2016
02:03

Za vas je Grof u fudbalu,isto sto je za nas Dzikic u kosarci!Gospoda ljudi...!