Džikić: "Čestitam mojoj ekipi, razočarali su veliki broj ljudi"

Autor: Beta Beta
četvrtak 02.06.2016.
09:12
Izvor: Beta

Aleksandar Džikić je bio zadovoljan plasmanom Partizana u finale domaćeg šampionata, čestitao je svojim izabranicima nakon utakmice sa FMP-om.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je njegova ekipa večerašnji meč protiv FMP-a odigrala pametnije i sa više enrgije i dodao da veruje da su crno-beli plasmanom u finale Superlige razočarali veliki broj ljudi u zemlji.

"Ja bih, pre svega, da čestitam ekipi iz Železnika, to je skup talentovanih momaka koji se bore, ne odustaju, imaju lidera, prate ga, vole ga. Talentovai su, rade, i nije nikakva tajna da bismo smo mi voleli nekoliko njih da vidimo u našem sastavu u sledećim godinama", rekao je Džikić novinarima posle utakmice.

"Što se tiče moje ekipe, želim da im čestitam na plasmanu u finale, što su razočarali jedan veliki broj ljudi, koji su mislili loše Partizanu na početku sezone, u januaru kad sam ja došao, ali, eto, dođosmo mi do finala", dodao je Džikić.

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale plej-ofa Super lige Srbije, pošto su večeras pobedili FMP sa 87:78 u trećoj polufinalnoj utakmici.

"Utakmica bila je onakva kakva smo očekivali, prava prvoligaška, tvrda. Uradili smo par adaptacija u odnosu na prethodni meč u Železniku, igrali smo sa više enrgije, nešto više pameti i na kraju smo zasluženo trijumfovali", rekao je Džikić.

"Šta sam imao od energije bacio sam na teren, skratili smo rotaciju, Novica (Veličković) je ušao ranije, Čeda (Vitkovac) je takođe važan igrač za nas...", naveo je trener Partizana.

Džikić je pohvalio i pristalice crno-belih.

"U najvećem delu navijači su se ponašali onako kako treba neko ko te nosi. Nije to tajna, nije to počelo juče. Nisu se dali isprovocirati, što je bio jedan od scenarija. Uradili su svoj posao kako bi trebalo", rekao je on.

Partizan će u finalu igrati protiv Crvene zvezde a prva utakmica finalne serije, u kojoj će crveno-beli imati prednost domaćeg terena, počeće u petak od 21.00

Džikić je istakao da je Zvezda favorit u finalnoj seriji.

"To je drugačiji tim od onog protiv koga smo igrali prošli put... to je tim koji je otišao u TOP 8 Evrolige i to je najdalje u novijoj Zvezdinoj istoriji i taj rezultat mora da se ceni. To je dobar tim, ima dobru sezonu, normalo je da su oni favoriti, mi nemamo briga, šta je trebalo mi smo uradili", rekao je Džikić.

Na novinarsko pitanje da li će tražiti prekid utakmica ukoliko bude vređanja sa tribina u finalu, Džikić je rekao: "Svinjo debela to znamo. Pi... ćelava i to znamo. Vredjaće mi i majku verovatno. Šta da radim. Verujem u direktora lige da prepozna te momente. Ko sam ja da nešto tražim, ja sam samo zaposlenik u Partizanu. Valjda treba da se koriste isti aršini".

Trener FMP-a Slobodan Klipa rekao je da je pobedu Partizanu doneo Novica Veličković.

"Čestitam Partizanu na pobedi, Partizan je moćan tim, igraju odlično u drugom delu sezone, igraju mušku košarku. Novica Veličković je bio prevaga, rešio je utakmicu šutervima za tri poena. I kad smo uspevali da pridjemo Novica je to rešavao i dokazao zašto je deo te visine košarkaške", rekao je Klipa.

"Ušli smo premlako u utakmicu, isprepadano, ali to su nova iskustva za moje igraće. Pa, samo Veličković ima 300 ovakvih utakmica. Kod nas je samo Čović igrao regionalnu ligu", dodao je Klipa.

On je naveo da je najvažnije to što je njegova ekipa pokazala da ima kvalitet.

"Najvažnije za FMP je da su pokazali karakter i da su se borili celu utakmicu, cela košarkaška javnost treba da bude ponosna, ovo je veličanstven rezultat. Pred kraj smo uneli i dozu straha u redove Partizana, što je neverovatan uspeh. Odbranili smo čast KLS", dodao je on.

FMP će u borbi za treće mesto i plasman u Jadransku ligu igrati protiv Mega Leksa.

"Biće teško, ali mi smo to hteli, za to smo se borili. FMP se ne predaje, to su momčine. Mega je veliki favorit", rekao je Klipa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Peđa3
Thursday, 02.06.2016
16:30

Aleksandar Džikić - Prof.dr Džile!

avatar
Thursday, 02.06.2016
13:13

jos da ima prenosa finala na RTS-u bilo bi super :D

avatar
bagra
Thursday, 02.06.2016
14:16

Mozda i bude s obzirom da igra zvezda, prenoslili su finale aba lige

avatar
Thursday, 02.06.2016
10:39

Vilson, Cvetkovic, Marinkovic, Milutinovic, Vrabac, Muric, Vitkovac, Velickovic, Dzouns, Vilijams- to su igraci koje Dzikic koristi. 5V, 3M. Aranitovica i Andrica tu uopste nema, i Djumic je u drugom planu, Magdevski i Koprivica ionako nisu bili predvidjeni da puno igraju...

avatar
Thursday, 02.06.2016
14:37

Aranitovića ne koristi jer je dosta slab u odbrani, a Andriće dosta dugo bio povrijeđen. Đumić je trenutno lakše povrijeđen, zato i ne počinje utakmice kao obično( da skoči na početku i odigra 4,5 minuta). Koprivica i Magdevski su mladi, ali mislim da nemaju kvalitet za Partizan, možda Magdevski ako se pooravi u ofanzivi, defanzivno je dobar..

avatar
Thursday, 02.06.2016
15:04

Znam sve to, ne ulazim u razloge (Djumica i Koprivicu ce mozda sad i da koristi, zamor materijala to uslovljava i nalaze), samo se osvrcem na brojcano stanje i kazem da mi time raspolazemo:-D P.S. Ocekivao sam vise od Magdevskog koje god da mu je oruzje jace...

avatar
Grunf Returns
Thursday, 02.06.2016
09:47

Mene ne, uvek mi je sladje da bas protiv vas osvojimo titulu :-)

avatar
Sin Dragan
Thursday, 02.06.2016
12:04

Takodje, jedva cekam da pocne. Pokazacemo drzavnom projektu i vecitom ljubimcu drzave ekipu koja je igrala TOP8 i tukla najjace Evropske ekipe.

avatar
Partibrejker
Thursday, 02.06.2016
15:41

Vau top 8!Sine mi smo to osvojili.

avatar
Dača
Thursday, 02.06.2016
15:08

Lepo je kad nas tako hvališ. Kad takve pohvale stignu iz protivničkog tabora onda to može samo da prija.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Thursday, 02.06.2016
14:55

Dobili smo fejk FMP a sada ćemo i pravi da dobijemo '' )

avatar
Djole Djokic
Thursday, 02.06.2016
09:33

Wow dosli ste do finala

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Thursday, 02.06.2016
14:56

Da, ali niko drugi ne igra pod našim imenom!

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Thursday, 02.06.2016
09:23
avatar
Thursday, 02.06.2016
11:46

Nije Đile nego Džile.

avatar
Thursday, 02.06.2016
16:54

Nadam se da se ne ljutis:-D

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Thursday, 02.06.2016
16:12