"Džez" uspavao "Grizlije", Lebron preskočio drugara, novi trener "ne voli" Žoa!

Autor: Boris Jovanović
sreda 04.03.2015.
08:30
Izvor: Sportske.net

Iznenađenje večeri u Tenesiju, "Kralj" kuca na vrata najboljih 20 strelaca u istoriji lige. Denver otpustio Šoa i pobedio, "ledara" u Medison Skver Gardenu u režiji Kingsa. Preokret lidera, Mirotić eksplodirao!

Beta/AP Photo/Pat Sullivan
Beta/AP Photo/Pat Sullivan

Povezane vesti

Iako bez "Bradonje", Hjuston je bio na putu da napravi veliko iznenađenje protiv lidera Istoka. Imali su i +18, međutim u finišu su stvari došle na svoje mesto.

Houksi su zaključali odbranu u poslednjoj četvrtini, topili prednost Teksašana, kada je trojkom Tiga Atlanta došla do prednosti na manje od pet minuta do kraja gostima spasa nije bilo.

Harden je suspendovan zbog udaranja Lebrona, zamenio ga je veteran Teri sa 21 poenom, na drugoj strani Tig 25, Horford 18, pa je vodeći tim ipak pronašao put do trijumfa.

Antić posle meča odmora, 3 poena za 12 minuta.

APTOPIX Cavaliers Rockets Basketball

Lebron i Kavsi su se poigrali sa Bostonon, "Kralj" je brojao do 27 i sada je 21. na večnoj listi strelaca. Za nekoga ko ima tek 30 godina to je već sjajno mesto, sada ima 24 058 poena i preskočio je nikoga drugog do svog nekadašnjeg saigrača iz Majamija, Reja Alena. Na parket se vratio i Kajri Irving, ubacio je 18 poena. Inače Lebron je igrao samo 26 minuta, nije bilo potrebe da ga Blat umara, očekivana pobeda Klivlenda koji je izgubio prethodne dve utakmice. U "Kviken Louns Areni" su u seriji od 12 pobeda.

Pelicans Nuggets Basketball

Pobedio je i Denver, otpustili su Brajana Šoa, a zatim slavili nakon šest poraza  nizu. Danilo Galinari je ubacio 26 poena, najviše u sezoni, Kenet Farid dodao 14, uz isto toliko skokova. Nagetsi su dobili Milvoki, pobedu pišemo Melvinu Hantu, pomoćniku bivšeg trenera koji je dobio šansu do kraja sezone.

On izgleda nema poverenje u Lovernja koji je presedeo na klupi čitav meč, Nurkić je i dalje povređen.

Napeto je bio u Severnoj Karolini, Al Džeferson je bio jedan od dvojice ključnih igrača u tesnoj pobedi Šarlota nad Lejkersima. Ubacio je 21 poen i imao 16 skokova, Mo Vilijams ponovo odličan sa 20 poena i čak 13 asistencija.

Hornets Magic Basketball

Od kada je stigao iz Minesote igra sjajno, ima blizu 23 poena u proseku i popunio je rupu nastalu povredom Kembe Vokera. Mo je pogodio trojku u poslednjem minutu, zatim i realizovao seriju bacanja u penal završnici i priveo posao kraju.

Kod gostiju Lin 23 poena, Lejkersi desetkovani, Jang, Kobi, Neš, Rendl, Prajs su van terena.

Najgori poraz za Nikse u sezoni, mada su navikli da budu vreća za udaranje. DeMarkus Kazins je sa 22 poena i 10 skokova vodio Kingse do ubedljivog trijumfa, na kraju je bilo "ledeno" u MSG, -38.

Grizzlies Kings Basketball

Niksi su najgora ekipa u ligi, imaju 12 pobeda, šutirali su očajno, ali nije da nismo navikli na ovakve predstave.

Iznenađenje večeri je pobeda Džeza u Memfisu. Mladi tim Jute deluje sve bolje, podsetimo velika većina igrača je u ranim dvadesetim, ako ostanu na okupu, ovo je zaista tim budućnosti. Francuz Gobert je imao 15 poena i čak 24 skokova, Fejvors i Hejvard su ubacili po 21 poen, pa je i pored lošeg šuta u prvom delu, gost odneo pobedu iz Tenesija.

U drugom poluvremenu su pogodili 23 od 36 šuteva, odigrali odličnu odbranu i iznenadili "Grizlije".

Bucks Jazz Basketball

Na ruku im je išlo i odsustvo Zaka Rendolfa, zbog toga su dominirali pod koševima, Mark Gasol je ubacio 17 poena, imao 8 skokova, ali je na kraju priznao poraz, njegov tim je imao 18 skokova manje.

Čikago Bulsi su ostali bez Rouza i Batlera, nije bilo ni Gibsona, ali su računali na timski duh protiv nepredvidivih Vizardsa. Još jednom je blistao Nikola Mirotić sa 23 poena, Aron Bruks je dodao 22 na poziciji startnog beka, stariji  Gasol je napravio dabl-dabl 20 poena, 10 skokova.

Na terenu varnice, posle izjave da mrzi Bulse Brazilac Nene je dočekan uvredama, namerno je udario Nou, dobio i tehničku, na kraju je završio bez poena.

Rezultati:

Klivlend - Boston 110:79
Njujork - Sakramento 86:124
Šarlot - Lejkersi 104:103
Čikago - Vašington 97:92
Memfis - Juta 82:93
Atlanta - Hjuston 104:96
Denver - Milvoki 106:95

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke