Dženkins: "Poraz od Reala neće poremetiti samopouzdanje"

Autor: Beta Beta
petak 27.02.2015.
12:15
Izvor: Beta

Košarkaš Crvene zvezde čarls Dženkins rekao je da ubedljiv poraz od Real Madrida u Evroligi neće poremetiti samopouzdanje njegove ekipe.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Dženkins je dodao da retko koji tim na gostovanju pobedi "kraljevski" klub.

On je agenciji Beta rekao da ekipa sezonu želi da završi "snažno", kao i da utakmice u Evroligi koristi za pripremu za odlučujući deo sezone.

"Ubedljiv poraz od Reala u Madridu nikako ne moze da poremeti samopouzdanje ekipi. Ovde retko koji tim dodje i ode sa pobedom. Ne kažem da smo mi došli da izgubimo, ali treba imati u vidu da nismo igrali protiv bilo koga... Igrali smo protiv Reala u Madridu", rekao je Dženkins.

Crvena zvezda izgubila je sinoć u Madridu od Reala sa 61:85 u utakmici osmog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige.

"I posle ovakog poraza naše samopouzdanje je isto... Mi smo doputovali posle jako dobrog vikenda, nakon što smo osvojili domaći Kup. Gledamo da još jednu sezonu završimo snažno. Evroliga nam služi da vidimo gde smo u odnosu na ostale, da se pripremimo za ono što je pred nama, a i da još više podignemo samopouzdanje", kazao je Dženkins.

Zvezda ove sezone ima mnogo problema u šutu za tri poena, nakon što je protiv Žalgirisa u Beogradu oborila rekord Evrolige po broju promašenih "trojki", u Madridu su crveno-beli pogodili samo jedanom iz 14 pokušaja.

Na pitanje zašto ekipa samo na bitnim utakmicma ima loš procenat šuta za tri poena, Dženkins je kazao da je svaki meč bitan i ocenio da nekada nedostaje sreće.

"Ne mislim da je problem to što smo imali veliki broj promašaja... Mi smo ljudi i normalno je i da promašimo. Mi ove utakmice igramo rasterećeno, nema pritiska. Javnost evroligaške mečeve smatra velikim utakmicama, ali mi imamo i pored toga velike i važne utakmice i tada momci izadju na parket i pogadjaju 'trojke'. Ove je bilo samo jedno nesrećno veče", kazao je Dženkins.

On je dodao da će ekipa, iako je bez šansi za prolaz u narednu fazu takmičenja, u svaki evroligaški meč ići na pobedu.

"Naš cilj je da ostvarimo još pobeda ove sezone u Evroligi. Mi ne pravimo planove da idemo da izgubimo, već da odigramo najbolje što možemo. Nećemo sedeti sa strane i pustiti da to prođe, već ćemo se za svaki meč pripremati. Naša igra se bazira na dobroj odbrani i ne mislim da meč zavisi mnogo od promašenih šuteva, već kako odigramo u odbrani", zaklučio je Dženkins.

Zvezda je poslednja, osma u Grupi E, sa sedam poraza, uz jednu pobedu u Top 16 fazi Evrolige, dok Real ima sedam trijufma iz osam utakmica i nalazi se na prvom mestu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
don.mile1986
Friday, 27.02.2015
13:20

Dzenkins unistio Real

avatar
Branko Lazic
Friday, 27.02.2015
14:08

Unistice on koga treba,vec u nedelju klapa 3.

avatar
don.mile1986
Friday, 27.02.2015
16:15

cutimo i minuse lupamo :) ? hahaha

avatar
don.mile1986
Friday, 27.02.2015
14:13

mislis mozda kada budete prvaci Evrope , kada budete igrali nekoliko puta Final Four , Top 8 , Top 16 , kada izbacite igrace svetske klase , trenere svetske klase , kada budete igrali protiv NBA timova , kada nas signete po broju domacih trofeja ... mozda onda ?