Dženkins: ''Pobedi, ili idi kući!''

Autor: Beta Beta
nedelja 02.04.2017.
19:53
Izvor: Beta

Košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins ocenio je da je sledeća utakmica koju će njegov tim igrati najvažnija u sezoni.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Zvezda sledeće nedelje igra odlučujući meč protiv podgoričke Budućnosti u polufinalu plej-ofa Jadranske lige, a onda u petak igra protiv turske Darušafake meč čiji će se pobednik plasirati u četvrtfinale Evrolige.

"Verujem da je naša sledeća utakmica u ABA ligi najvažnija utakmica za nas u ovom periodu. U suštini, to je situacija 'pobedi ili idi kući'. Obe ekipe su iskoristile prednost domaćeg terena do sada u seriji, tako da se sve svelo na ovu utakmicu.

Naš cilj je da izađemo na teren, da odigramo najbolje što možemo u odbrani i da pokušamo da pobedimo. Za mene je plej-of ABA lige najvažnije takmičenje u sezoni",
rekao je Dženkins za sajt Jadranske lige.

Američki internacionalac uopšte nema dilemu koji je duel važniji sledeće nedelje.

"Znate, Evroliga je super, napravili smo odličan ambijent oko kluba dobrim igrama u Evroligi, ali ABA plej-of je mnogo bitan kako bismo nastavili da idemo napred", kazao je Dženkins.

Zvezda je prve tri utakmice protiv Budućnosti rutinski dobila, ali je u Podgorici izgubila u meču u kome su oba tima slabo šutirala.

"Oni su tada igrali veoma agresivno, dok smo mi upali u rupu i nismo nikako uspevali da izadjemo iz nje. Pokušali smo da uzvratimo, borili smo se, ali su oni bili u naletu i puni samopouzdanja. Tako da ovoga puta moramo da uradimo ono što smo radili tokom čitave sezone, a to je da se oslonimo na našu odbranu, a ostale stvari će već doći na svoje mesto", rekao je Dženkins.

On je istakao važnost domaćeg terena.

"Od kada sam došao ovde, naš cilj je uvek bio da igramo dobro u ligaškom delu sezone kako bismo imali prednost domaćeg terena u plej-ofu. To je velika stvar i uzbudjeni smo što ćemo igrati pred našim navijačima...

Samo neka nas podržavaju kao što su to činili tokom cele sezone. Naši navijači su sjajni, uvek naprave atmosferu u kojoj je protivniku vrlo teško da igra. Naš posao je da izađemo na teren sa istom takvom energijom kao što će biti na tribinama. A to znači da moramo da igramo čvrsto, kao što smo to uvek radili",
rekao je Dženkins.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke